Sari la conținut

Strategii de Optimizare si Promovare

Strategii de Optimizare SEO si Promovare -optimizarea si promovarea unui website are ca scop imbunatatirea traficului pe site si ocuparea unui loc fruntas in motoarele de cautare. Duma modificarea politicilor Google si implementarea noilor algoritmi, optimizarea si promovarea unui website se face in mod diferit si pot spune ca ne intoarcem la metodele vechi, adica adaugarea de continut proaspat si in plus promovarea in retelele sociale importante.

Website-ul respectiv nu a fost updatat de aproape un an. Pana luna aceasta nu am scris nimic din luna Martie 2013. Website-ul a scazut in cautari pe expresiile promovate de noi. Dupa scrierea si publicarea catorva articole in retelele sociale, website-ul a crescut si cu 40 de pozitii pe expresiile importante.

Cateva Strategii de Optimizare SEO

Continutul proaspat – indiferent de ce servicii sau produse prezentati in site-ul Dvs., incercati sa aveti un “ritm”, de publicare a articolelor noi. De ex. o data pe saptamana, de doua ori sau daca se poate chiar zilnic. Articolele scrise trebuie sa prezinte interes pentru cititori, ceva nou, prezentarea produselor sau a serviciilor oferite, idei, etc.

Nu faceti exces de expresii sau cuvinte cheie pe care incercati sa le promovati. Creati un articol care sa fie cat mai natural, chiar daca nu este optimizat cu standardele SEO, adica H1, H2, H3, etc. Daca aveti articole mai vechi in site, cautati si adaugati un link catre articolul nou de pe o expresie relevanta.

  • Titlul paginii – foarte important
  • Descrierea – poate fi adaugata sau nu (indicat sa aveti)
  • Cuvintele cheie (keywords) – pot fi adaugate sau nu (indicat sa aveti)
  • Link catre noul articol – foarte important insa daca nu sunteti atenti la ancore si incercati o fortare de promovare, acest lucru poate face rau.
  • Imagine si descriere ALT – foarte important
  • Publicarea articol-ului in retelele sociale – foarte important

Daca folositi WordPress, adaugati cateva tag-uri, cu expresiile cheie importante

Dupa cum vedeti, nu este nimic greu in partea de promovare a unui articol sau serviciu. Eu folosesc Google+. Atentie! Este indicat sa folositi Google URL Shortener si trimiteti in retelele sociale link-ul prescurtat. Lui Google ii place sa folosim goo.gl

Înapoi sus