Skip to content

Spiders – Crawlere – SEO

SEO GoogleIn acest articol voi dezbate cateva subiecte pentru persoanele care nu sunt familiarizate cu aceste expresii – Spiders, Crawlere, SEO, Motoare de Cautare. Optimizarea pentru motoarele de cautare, este un domeniu care ar trebui cunoscut de orice webmaster sau persoana care detine un site Web. De foarte multe ori apelam la persoane specializate in acest domeniu si suntem dezamagiti din cauza rezultatelor. Acest lucru se intampla pentru ca nu avem o educatie in acest domeniu. Este adevarat, fiecare persoana cu meseria lui insa, cateva detalii despre SEO si motoarele de cautare ar trebui sa stim.

 

Paianjeni sau Crawlere – toate motoarele de cautare au paianjeni (crawlere), acestea scaneaza continutul paginilor Web si trimit date in serverele motoarelor de cautare pentru indexare, care urmeaza sa fie defalcate si analizate de soft-uri speciale. Datele respective raman in bazele de date si urmeaza sa fie afisate cand o persoana cauta o expresie sau un cuvant cheie. Daca continutul paginilor Web, este bine optimizat, este posibil ca site-ul respectiv sa apara pe primele locuri in motoarele de cautare pentru expresia sau cuvantul cautat.

 

SEO – este procesul care poate face site-ul Dvs. sa apara pe primele locuri in cautarile organice. Scopul acestor servicii SEO (Optimizarea, Promovarea),SEO este pentru cresterea ranking-ului, care va avea ca rezultat mai mult trafic si incheierea mai multor contracte sau vanzarea produselor oferite de firma Dvs. Exista foarte multe persoane care nu inteleg ce este SEO si pot considera aceste servicii ca fiind manipulare sau chiar SPAM. Este foarte adevarat, SPAM-ul, exista insa, motoarele de cautare care lupta inpotriva SPAM-ului, cum ar fi Google, vor scoate din cautari aceste site-uri. In ultimul timp, site-urile noastre sunt "bombardate", cu comentarii care contin zeci de link-uri catre site-uri bune, site-uri ale firmelor mari din lume. Greseala o fac cei carora li se cer servicii SEO, inceraca fortari de promovare prin SPAM si pierd foarte mult.

 

[full_quote] Daca site-ul Dvs., este bine configurat si optimizat corect, urmand un set de servicii standard (cuvinte cheie, titluri, descrieri, continut, imagini), crawlerele motoarelor de cautare vor citi sursa paginii si vor indexa continutul pentru a fi afisat in cautari. O foarte mare importanta o au si link-urile din continut care fac trimiteri catre alte pagini sau articole. Aceste link-uri trebuie sa contina si o ancora (textul afisat cand pui sageata mouse-ului pe link), care sa prezinte ce contine articolul afisat la accesarea acelui link.

[/full_quote]

SEO in 2012Se pare ca SEO in 2012, va fi mult mai greu. Firmele care presteaza aceste servicii vor avea de lucru mai mult decat in anul 2011. Google a lasat in spate multe site-uri care nu indeplinesc conditiile standard de optimizare, au titluri foarte lungi, descrierile nu au legatura cu continutul paginii, site-ul se incarca greu in browsere, etc. Din punctul meu de vedere, aceste lucruri sunt perfect normale. Chiar daca un site are vechime, daca nu respecta anumite reguli va pica din cautari. Site-urile optimizate corect si promovate natural, vor avea succes.

 

Exista in Romania, foarte multi prestatori de servicii SEO si vad ca multi dintre ei au site-uri foarte slabe, procent de optimizare scazut, nu sunt valide CSS, sau XHTML, au imagini scalate, etc. Acest lucru se intampla pentru ca nu mai au timp pentru site-ul lor, au clienti foarte multi si site-ul lor de prezentare arata deplorabil. Daca doriti sa stiti cum se testeaza un site Web, cititi acest articol si veti putea sti exact cum este un site: Cum testez un site

Promovare Google
 

Back To Top