Skip to content

Link Exchange – Despre Link-uri

Link Exchange – in articolele de pe site-ul nostru, am tot scris despre avantajul link-urilor naturale catre site-ul nostru. Mai nou, vad ca in Internet, au aparut tot felul de site-uri “Piata de Link-uri”, care pur si simplu fac rau site-urilor care accepta aceste servicii. La prima vedere, pare OK! Vrei sa ai link-uri catre site-ul tau, vrei sa-ti promovezi afacerea si este normal numai ca link-urile venite de pe astfel de site-uri nu ne ajuta, ne fac doar rau.

Profesionistii care lucreaza pentru Google, sau alt motor de cautare, stiu foarte bine care este un link natural si care sunt link-uri minciuna. Sa fiu inteles mai bine, am sa dau un exemplu  – am vazut foarte multe directoare Web, care cer obligatoriu un link in pagina de start sau altele mai intelegatoare, cer un link oriunde in site. Am testat cateva pentru backlink-urile vazute de Google (la cautarea pe Google, scrieti – site:numele-site-ului.ro), sunt care depasesc 500, de link-uri si au un Page Rank 1 sau 2. In cautari apar la pagina 50! Sunt site-uri care au doar 20-30, de link-uri, au Page Rank mare si apar bine in cautari.

Actualmente, link-urile din footer, nu mai ajuta, link-urile din sidebar (stanga-dreapta), ajuta foarte putin, link-urile venite din continut (text din pagina sau articole), pe un anumit cuvant cheie sau expresie, ajuta foarte mult.

Backlink-urile catre site-ul nostru, venite in mod natural, arata cat de important este site-ul insa, cumpararea de link-uri de pe site-uri care nu au legatura cu continutul Link Exchangedin site-ul nostru, fac numai rau. Motoarele de cautare stiu ca incerci sa castigi autoritate in mod artificial si cu siguranta vei fi sanctionat. Din punctul meu de vedere, link-urile bune sunt din site-urile care accepta comunicate de presa, cam impropriu spus insa, asta se promoveaza. La adaugarea unui comunicat de presa, exista posibilitatea adaugarii unui link din continut, pe o expresie pentru care lupti sa o promovezi si acest lucru este foarte bun. Comentariile pe blog-uri, aduc si ele avantaje si chiar directoarele Web, care sunt serioase.

Save

Back To Top