Cursuri, conținut principal
Servicii de optimizare SEO

Browserele si Avantajele lor

Nu voi face o definitie pentru browser (navigator), toata lumea stie ca prin intermediul unui browser se face navigarea in Internet. Voi incerca sa fac o clasificare a browserelor principale lor avantaje. Din punctul meu de vedere, browserele sunt impartite in doua categorii si anume – browsere care ofera servicii pentru webdeveloperi si browserele de viteza care ar trebui utilizate de persoanele care doar navigheaza in Internet, fara a administra site-uri sau fara creare de statistici. Cel mai cunoscut browser este Internet Explorer insa, il vom scoate din discutia noastra pentru ca are destule probleme si a chinuit foarte mult webmasterii din toata lumea, mai ales ca nu ne ajuta la optimizare sau promovare web.

Browsere WebDaca folositi un browser doar pentru navigare, este indicat Google Chrome , Safari, Mozilla Firefox in romana sau versiunea Engleza si Opera. La ora actuala cel mai rapid browser este considerat Google Chrome urmat de Safari dezvoltat de Apple, Firefox si apoi Opera.

Pentru dezvoltatorii de website-uri sau persoanele care se ocupa de SEO si statistici SEO, primul loc este detinut de Mozila Firefox si Google Chrome. Mozilla Firefox, este renumit prin miile de Add-ons-uri, care se pot instala in mod gratuit si care ne ajuta foarte mult la site-urile dezvoltate. Cu mozila Firefox, putem testa orice model de website pentru performanta sau indicatii de modificari CSS, HTML, JavaScript, etc.

Add-ons-uri Mozilla Firefox, importante:

  • Firebug (in care se poate instala Page Speed, de la Google)
  • Web Developer
  • SEO Doctor
  • SEO Status Page Rank/Alexa
  • Yoono (ajuta la promovarea articolelor in retelele sociale)

Firebug-ul ne ajuta la localizarea imaginilor din site, la modificarea text-ului, culorilor, etc. Cu Firebug, putem sti exact unde gasim un anumit cod HTML sau CSS si cum se poate modifica. SEO Doctor, este o alta unealta care ne arata eventualele probleme din website – daca avem H1, H2, meta descriere, numar de link-uri, imagini fara descriere „alt”, etc. Dupa instalarea SEO Doctor, veti gasi un stegulet in partea dreapta a campului unde scrieti URL-ul, catre o pagina Web. In cazul in care acel stegulet este pe rosu sau galben, aveti probleme care trebuiesc rezolvate.

Dupa instalarea Firebug, va trebui sa instalati si Page Speed, care ne ajuta la procentul de optimizare a site-ului nostru. In mod normal ar trebui sa depasiti un procent de 85%. Eliminarea eventualelor probleme din website, nu este foarte usoara insa, cu putina munca se vor rezolva. Mai multe detalii despre Page Speed si Firebug

Acest Articol are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus