Cursuri, conținut principal
Servicii de optimizare SEO

Page Rank

Cum ne Ajuta Page Rank !

Page Rank – anul 2011, a venit cu foarte multe schimbari de la Google si chiar ma intrebam – ce este Google Plus One ! Dupa parerea mea. 2011, a adus cele mai mari schimbari in algoritmii Google. In acest articol voi mentiona cateva din parerile mele despre Page Rank si cat ne poate ajuta. Am avut destule discutii cu persoane care se ocupa de SEO si care detineau site-uri fara Page Rank, sustineau ca – „nu sunt interesat si asa nu conteaza „. Dupa update-ul din Iunie, site-urile lor au primit nota de la Google, erau fericiti si nu au ezitat sa ma anunte – ” ai vazut siteul meu ? Are PR 4 ! ” Nu exista „nu conteaza”, pentru ca DA ! Conteaza aceasta nota de la Google. In primul rand conteaza pentru credibilitatea site-ului, apoi conteaza si la rezultatele cautarilor pe Google, cu siguranta doua site-uri optimizate bine pe un anumit cuvant cheie sau expresie, nu pot fi pe acelasi loc, cel cu PR, va fi inaintea celuilalt si nu ma insel.

Page Rank

Anul acesta in Ianuarie si mai exact pe 20 Ianuarie, a avut loc primul update, a fost un update normal, foarte putine site-uri au crescut si foarte multe au avut scaderi. Luni 27 Iunie, Google a facut iarasi update de PR, a fost cu mult mai generos, site-uri care practic nu meritau o nota buna, au primit totusi. Doar dupa cateva zile si mai exact pe 17-18 Iulie, a avut loc o reglementare (echilibrare). Majoritatea site-urilor care nu au meritat, au revenit la nota initiala sau au scazut mai mult. Patru din site-urile noastre au patit acelasi lucru. Acum haideti sa vedem de unde a venit aceasta scadere ! Din testele efectuate pe site-urile noastre, am ajuns la urmatoarea concluzie:

  • Puterea link-urilor – Google, a facut in asa fel incat link-urile fara valoare sa nu mai fie considerate un plus la Page Rank. In general, dezvoltatorii de site-uri sau servicii SEO, lasa cate un link in footer, la site-urile create. Acum acest lucru nu mai conteaza, sunt pur si simplu ignorate de Google.
  • Link-urile din semnatura de pe forum-uri – au o foarte slaba importanta sau deloc, mai ales daca forum-ul respectiv nu are o nota buna de la Google.
  • Link-urile care vin din directoare Web – la fel, slab sau deloc. In cazul in care site-ul inscris se afla intr-o categorie cu Page Rank mare, poate avea valoare.

Pot da ca exemplu unul din site-urile noastre, Computerscom.ro. Pana la reglementarea din 18 Iulie, site-ul respectiv avea 157 de backlink-uri, imediat dupa aceasta schimbare au mai ramas doar 100 si este posibil sa mai scada. Am observat ca link-urile care existau in footer, nu mai existau sau link-urile venite de pe forum-uri. Au ramas totusi cateva de la postarile noastre pe forum-ul Joomla.org, acolo exista Page Rank mare si cred ca acesta este motivul.

Acest Articol are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus