SERVICII DE OPTIMIZARE SEO
Serviciul de optimizare SEO, se referă la partea tehnică a website-ului, serviciu care trebuie aplicat dupa partea de web design. Noi vom optimiza imaginile din site-ul Dvs., fişierele CSS şi JavaScript, tag-urile H1, H2, descrierile, titlurile şi vom echilibra conţinutul paginilor pentru o densitate cât mai bună a cuvintelor cheie sau expresiilor.

Page Rank

Page Rank

Cum ne Ajuta Page Rank !

Page Rank – anul 2011, a venit cu foarte multe schimbari de la Google si chiar ma intrebam – ce este Google Plus One ! Dupa parerea mea. 2011, a adus cele mai mari schimbari in algoritmii Google. In acest articol voi mentiona cateva din parerile mele despre Page Rank si cat ne poate ajuta. Am avut destule discutii cu persoane care se ocupa de SEO si care detineau site-uri fara Page Rank, sustineau ca – „nu sunt interesat si asa nu conteaza „. Dupa update-ul din Iunie, site-urile lor au primit nota de la Google, erau fericiti si nu au ezitat sa ma anunte – ” ai vazut siteul meu ? Are PR 4 ! ” Nu exista „nu conteaza”, pentru ca DA ! Conteaza aceasta nota de la Google. In primul rand conteaza pentru credibilitatea site-ului, apoi conteaza si la rezultatele cautarilor pe Google, cu siguranta doua site-uri optimizate bine pe un anumit cuvant cheie sau expresie, nu pot fi pe acelasi loc, cel cu PR, va fi inaintea celuilalt si nu ma insel.

Page Rank

Anul acesta in Ianuarie si mai exact pe 20 Ianuarie, a avut loc primul update, a fost un update normal, foarte putine site-uri au crescut si foarte multe au avut scaderi. Luni 27 Iunie, Google a facut iarasi update de PR, a fost cu mult mai generos, site-uri care practic nu meritau o nota buna, au primit totusi. Doar dupa cateva zile si mai exact pe 17-18 Iulie, a avut loc o reglementare (echilibrare). Majoritatea site-urilor care nu au meritat, au revenit la nota initiala sau au scazut mai mult. Patru din site-urile noastre au patit acelasi lucru. Acum haideti sa vedem de unde a venit aceasta scadere ! Din testele efectuate pe site-urile noastre, am ajuns la urmatoarea concluzie:

 • Puterea link-urilor – Google, a facut in asa fel incat link-urile fara valoare sa nu mai fie considerate un plus la Page Rank. In general, dezvoltatorii de site-uri sau servicii SEO, lasa cate un link in footer, la site-urile create. Acum acest lucru nu mai conteaza, sunt pur si simplu ignorate de Google.
 • Link-urile din semnatura de pe forum-uri – au o foarte slaba importanta sau deloc, mai ales daca forum-ul respectiv nu are o nota buna de la Google.
 • Link-urile care vin din directoare Web – la fel, slab sau deloc. In cazul in care site-ul inscris se afla intr-o categorie cu Page Rank mare, poate avea valoare.

Pot da ca exemplu unul din site-urile noastre, Computerscom.ro. Pana la reglementarea din 18 Iulie, site-ul respectiv avea 157 de backlink-uri, imediat dupa aceasta schimbare au mai ramas doar 100 si este posibil sa mai scada. Am observat ca link-urile care existau in footer, nu mai existau sau link-urile venite de pe forum-uri. Au ramas totusi cateva de la postarile noastre pe forum-ul Joomla.org, acolo exista Page Rank mare si cred ca acesta este motivul.

Optimizare SEO
office@opti-seo.ro

Dorel Tanase - specialist in optimizare si promovare pentru motoarele de cautare. In domeniul SEO, din anul 2004. In anul 2007, am inceput sa creez pagini Web, in HTML si am urmat cursul dezvoltarii Internet-ului, cu toate CMS-urile aparute noi, incepand cu Mambo, Joomla, WordPress si apoi celelalte CMS-uri. Website-uri de vizitat: http://computerscom.ro, http://web-design.co.com, http://on-seo.co.uk

5 Comentarii
 • Romania SEO
  Adaugat la 17:57h, 18 noiembrie Răspunde

  Cu Page Rank-ul, este o intreaga istorie, nu poti fi sigur decat daca ai peste 300 de backlink-uri catre site-ul tau si alea vazute de Google, la comanda link:site-ultau.ro (in bara de cautare Google. Am vazut un site de Web Design, care are 5 tag-uri H1 si doar 4 randuri de text, are Page Rank 7 dar si aproape 400 de backlink-uri vazute de Google. Site-ul nostru are doar 29, ma pot pune cu ei?

 • karmena
  Adaugat la 17:27h, 18 noiembrie Răspunde

  Sa sti ca ai dreptate in articolul tau,m am documentat zile nopti antregi sa inteleg cum primesti rank la pagina si site ,pentru ca sant 2 rankuri de la google,daca scade page rank anseamna ca linkurile nu au fost de calitate.adica calitatea care o intelege google,am vazut situri jalnice cu page rank mare .in fine ,cine le mai intelege stilul acordari de rank,maine le poate schimba din nou.zici ca santem in concurenta cu google.

 • kara regina
  Adaugat la 14:13h, 15 decembrie Răspunde

  Sa stii ca ai mare dreptate , am incercat sa fac un blog free , dar free si se pare ca nu o sa capete niciodata rank , cu toate ca l-am inscris manual intr-o tona de directoare , bineinteles ca si acestea free

 • Romania SEO
  Adaugat la 19:41h, 20 decembrie Răspunde

  Dupa parerea mea, un update va avea loc in Februarie. Alexa nu este prea relevant si peste 2 milioane este mult prea mare, trebuie cat mai mic, adica sub 500 de mii.

 • Birau George
  Adaugat la 19:23h, 20 decembrie Răspunde

  Si eu astept sa vad o crestere a pr la site-ul meu.In Alexa stau destul de binisor zic eu

Adaugati un comentariu la acest articol