Cursuri, conținut principal
Servicii de optimizare SEO

Optimizare Joomla

Optimizare Joomla

Optimizare Joomla – aceasta platforma este din ce in ce mai folosita de dezvoltatorii paginilor Web. Pe aceasta platforma se poate dezvolta orice model de site Web, incepand de la website-uri de prezentare si pana la magazine online. Pentru ca Joomla, este un CMS (Content Management System), dezvoltat de foarte multi programatori din intreaga lume, in ultimul timp a avut o crestere rapida de versiuni insa, cei mai multi folosesc versiunea Joomla 1.5. Cu siguranta va fi o trecere in masa de la versiunea 1.5, la versiunea 1.7, care defapt este o stabilitate pentru platforma 1.6.

CATEVA DETALII DE OPTIMIZARE JOOMLA !

Fisierele acestei platforme sunt generate automat si necesita o optimizare Joomla mai profesionala. In functie de template-ul folosit, procentul de optimizare este mai mic sau mai mare. Dezvoltatorii de template-uri Joomla, incearca sa le realizeze cat mai atragatore si acest lucru implica multe cum ar fi – un numar excesiv de fisiere CSS sau JavaScript, foarte multe imagini, etc. Acest lucru ingreuneaza sistemul apoi, mai trebuiesc instalate si componente separate care fac diverse servicii, module sau plugin-uri.

Detalii – cateva lucruri importante pentru o platforma sigura ar fi :

  • La instalare sa schimbati prefixul bazei de date. Joomla se instaleaza cu prefixul jos_ , ar trebui sa puneti ceva de genul – CdxSz_.
  • Incercati sa utilizati cat mai putine imagini…
  • Incercati o combinare de fisiere CSS si JavaScript. Daca nu stiti sa faceti acest lucru manual, incercati un plugin care se numeste CssJsCompres. Este destul de bun numai ca nu lucreaza cu orice template sau poate intra in conflict cu alte componente.
  • Folositi o componenta SEF, cum ar fi SH404SEF, sau Artio.

Pentru optimizare Joomla, sunt mult mai multe detalii, eu am enumerat cateva din ele in speranta ca va vor ajuta. Trebuie sa retineti ca Backup-ul, este cel mai important lucru si de multe ori poate fi singura salvare. Pot aparea conflicte si la instalarea componentelor sau a modulelor si se risca pierderea datelor. Puteti face backup direct din cPanel, sau cu o componenta instalata in Joomla. Despre optimizare Joomla, am sa mai adaug cateva articole, mai ales ca acum avem versiunea Joomla 1.7.

Acest Articol are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus