Sari la conținut

Migrare Joomla

 

Migrare Joomla – Pentru fiecare aparitie a unei noi versiuni de Joomla, am facut cateva teste de instalare sau de migrare. Din punctul meu de vedere, Joomla, este o platforma stabila si utilizata pentru foarte multe website-uri. Am facut teste de migrare de la Joomla 1.5 la 1.6 si versiunea 1.7. Exista un plugin care poate face acest lucru, el se numeste JUpgrade, eu l-am folosit insa, nu am fost multumit de modul in care se face aceasta migrare.  Practic aceste plugin-uri iti fac o noua instalare intr-un director si incearca update-ul componentelor sau a modulelor si plugin-urilor existente. Problema este ca nu toate sunt compatibile si se risca degradarea site-ului existent.

SFATURI PENTRU MIGRARE JOOMLA

Migrare Joomla

Primul sfat pe care il pot da, este sa nu incercati migrarea de la Joomla 1.5 mai sus si am sa va spun de ce – daca cumva ati facut acest lucru, nu incercati sa dezinstalati plugin-ul cu care ati facut migrarea, el scrie in cateva fisiere PHP, trimiteri catre Joomla 1.6, sau 1.7, va trebui sa gasiti acele fisiere si sa stergeti campurile care fac referire la versiunea noua de Joomla, apoi va trebui sa curatati si baza de date din PHPMyAdmin. Dezvoltatorii acestei platforme nu recomanda migrarea, nu inca, Joomla 1.6 si 1.7 sunt STS, adica un fel de suport pe termen scurt. Se pare ca versiunea de Joomla 1.8, va fi LTS si se va putea face migrarea fara probleme.

La versiunea de Joomla 1.7, sunt compatibile template-urile create pentru 1.6 si chiar componentele sau modulele. Riscul de migrare Joomla, este prea mare pentru un site care foloseste componente multe, se poate intampla orice si muncim degeaba. Daca site-ul este de dimensiuni mici, un site de prezentare, etc. merita incercat numai ca inainte de toate nu uitati de backup, este singura sansa pentru evitarea unui eventual esec.

Înapoi sus