Skip to content

Malware – Site Infectat

website InfectatMalware – Site Infectat – in aceasta noapte am primit un email de la un client pentru care am modificat ceva la site cu cateva zile in urma. Site-ul a fost infectat si catalogat de Google, ca fiind un site nesigur. In general Google, trimite email la webmaster in care anunta ca site-ul este suspect si sugereaza controlul acestuia cu soft-uri profesionale sau apelarea unei persoane specializate in acest domeniu. Dupa cum bine stim, Google, lupta foarte mult pentru combaterea SPAM-ului, si elimina site-urile care sunt suspecte de SPAM. Iata ce mesaj are Google pentru site-ul Austrocasa.ro:

Care este starea actuală de marcare pentru austrocasa.ro?

Site-ul este marcat ca suspect. Accesarea acestui site poate dăuna computerului dvs.

O parte a acestui site a fost marcată pentru activitate suspectă de 6 (de) ori în ultimele 90 de zile.

Ce s-a întâmplat când a accesat Google acest site?

Dintre cele 12 (de) pagini testate pe site în ultimele 90 de zile, am constatat că 12 (de) pagini au dus la descărcarea şi instalarea de software dăunător fără consimţământul utilizatorului. Ultima accesare a acestui site de către Google a avut loc în data de 2011-12-27 şi ultima identificare de conţinut suspect pe acest site a avut loc în data de 2011-12-27.

Printre programele software dăunătoare se numără 8 scripting exploit(s), 4 exploit(s). Infectarea a dus la o medie de 1 (de) noi procese pe computerul ţintă.

Sunt găzduite programe dăunătoare pe 1 (de) domenii, inclusiv rokantop.comeze.com/.

Acest site a fost găzduit pe 1 (de) reţele, inclusiv AS35818 (WEBFACTOR).

A funcţionat acest site ca intermediar, fapt ce a dus la distribuirea suplimentară de programe malware?

În ultimele 90 de zile, austrocasa.ro nu pare să fi funcţionat ca intermediar pentru infectarea niciunui site.

A găzduit acest site programe malware?

Nu, acest site nu a găzduit software dăunător în ultimele 90 de zile.

Cum s-a întâmplat acest lucru?

În unele cazuri, anumite terţe părţi pot adăuga cod dăunător pe site-uri legitime, motiv pentru care vom afişa mesajul de avertisment.

Dupa cum vedeti, Google arata motivele pentru care acest site a fost catalogat ca nesigur. Dupa ce am primit email de la acest client, am cautat codul problema in site. Acesta a fost descoperit in index.php si eliminat. Problema este ca Google, va scoate “atentionarea”, doar in urma vizitarii cu crawlerul de continut si eliminarea interzicerii din serverele Google. Site-ul de la care a fost primit acest cod, este rokantop.com, care la randul lui este catalogat ca nesigur si interzisa afisarea in browser.

Specialitatea noastra este sa rezolvam problemele de acest gen si sa comunicam clientilor ce ar trebui facut. La accesarea site-ului prin FTP, codul problema se instaleaza automat din computer in fisierele PHP sau HTML. Indicat este sa devirusati calculatorul si sa schimbati parola la server. Foarte multe persoane dau vina pe firma de hosting, lucru total gresit.

Pentru a intelege mai bine ce inseamna Malware, ar trebui stiut ca – aceasta expresie vine de la combinarea expresiilor “malicious” si “software”. Expresia Malware, face referire la un software care infiltreaza diverse soft-uri in computer fara ca persoana care detine calculatorul sa fie de acord. In Internet sunt foarte multe site-uri infectate si este bine sa le evitam sau sa anuntam webmasterul de aceasta problema. In cazul de fata ramane doar sa asteptam reindexarea si punerea site-ului online.

Foarte Important!! NU IGNORATI EMAIL-URILE PRIMITE DE LA GOOGLE SI ANUNTANTI O PERSOANA SPECIALIZATA CARE POATE REZOLVA ACEASTA PROBLEMA.

Back To Top