Skip to content

Web Design – Text in fundal

Text in fundal –  servicii speciale de web design, pentru imagini in prim plan si text in fundal. In acest mod se pot promova site-urile care nu doresc afisarea text-ului din cauza spatiului sau doar pentru design. Promovarea produselor sau ale serviciilor oferite, se fac foarte bine prin text.

Adaugarea text-ului in spatele unei imagini

In foarte multe cazuri, am intalnit persoane carora nu le placea adaugarea de text in pagina de start, doar ceva imagini si cam atat. Se stie foarte bine ca fara continut (text), un serviciu sau un produs nu se poate promova corect. Pentru fiecare pagina sau articol din site, trebuie sa existe un titlu bun in care sa prezinti serviciul respectiv, o descriere relevanta (nu doar cuvinte cheie), cate cuvinte cheie, un tag H1, un tag H2 si continut relevant cu o densitate buna pentru cuvintele cheie pe care dorim sa le promovam.

In cazul in care nu se doreste afisarea text-ului, va trebui sa folosim cateva cod-uri CSS, in care sa specificam acoperirea text-ului cu o imagine. In caz contrar, site-ul meu nu se va promova corect pentru ca nu ar exista continut. Sub imaginea de mai sus, exista un text pe care nu il puteti vedea insa, motoarele de cautare il vad in cod HTML, fara CSS. Daca utilizati Firefox, puteti apasa tastele CTRL+SHIFT+s, in acest mod, se dezactiveaza CSS-ul si va fi afisat numai cod HTML. Exact sub titlul “Web Design – Text in fundal”, veti vedea un text de prezentare.

Cum procedam pentru adaugarea text-ului in fundal!

Operatia este destul de simpla si am sa va prezint modul in care am adaugat eu text in spatele imaginii. Am creat o imagine cu numele block-seo.jpg, cu dimensiunea de 540px/150px si am incarcato pe server in directorul de imagini. Am editat fisierul CSS si am adaugat urmatorul cod:

In articol am inceput cu text-ul de prezentare din spatele imaginii si am adaugat doar clasa CSS, care sa fie incarcata. Codul este mai jos:

Back To Top