Sari la conținut

Web Design şi Culori

Web Design şi Culori – Alegerea culorilor pentru un website, nu este un lucru uşor. Ai nevoie de puţină experienţă şi studiu în acest domeniu. Dacă dorim un website cu o cromatică plăcută va trebui să luăm în calcul partea estetică şi identitatea companiei pentru care vom crea site-ul. Este destul de simplu dacă vom primi un logo sau o imagine din care să extragem culorile de baza şi să stabilim o paletă de culori după care vom lucra.

Se ştie că psihologia culorii este un domeniu care se ocupă cu analiza efectelor emoţionale şi comportamentale produse de culori şi de combinaţia acestora. Mie de exemplu în web design imi place combinaţia de albastru cu verde sau orange, orange cu gri închis sau culorile care au tenta de vechi. În general, multe dintre reacţiile pe care psihologii culorilor le atribuie anumitor culori au la baza experienţa personală şi cred că acest lucru se intamplă şi la mine.

Culoarea de bază folosită în site-ul nostru este albastrul. La nivel emoţional albastrul simbolizează deschidere, inteligenţa şi credinţă. Nu poţi folosi culoarea albastră la un website care vinde pizza online, sau la un website de prezentare pentru un restaurant. Se pare că albastrul reduce pofta de măncare şi dacă ne gândim puţin, este destul de adevărat! În câte alimente găsim culoarea albastră?

Dacâ la un proiect de web design primesc o imagine din care să extrag culorile principale, eu folosesc un website care mă ajută să-mi fac o idee despre paleta de culori pe care ar trebui să o folosesc în noul website. Trebuie doar să încarci imaginea şi vei primi automat paleta de culori pentru imaginea respectivă.

Încercati şi Dvs., este interesant: Palete de culori

Înapoi sus