Cursuri, conținut principal
Servicii de optimizare SEO

Structura Link-uri – Breadcrumbs

In acest articol vom invata cum sa creem o structura de link-uri solida in site-ul nostru, ce impact are acest lucru in motoarele de cautare si cum sa avem afisate rezultatele in Google, mai profesional. Majoritatea vizitelor pe site-urile noastre vin din motorul de cautare Google. Pentru ca site-ul meu sa apara in rezultatele organice pe locuri cat mai fruntase, va trebui sa fie bine optimizat si sa aiba o structura de link-uri profesionala. Construirea de link-uri in interiorul site-ului, este foarte importanta. Crawlerele motoarelor de cautare respecta acest lucru, paginile sunt legate intre ele prin aceasta structura indicand calea catre urmatoarea pagina sau articol din website.

SEO Breadcrumbs - Structura de Link-uriStim foarte bine din viata de zi cu zi, ca fara indicatoare circulatia ar fi foarte grea. Acelasi lucru se intampla si in site-ul nostru. Daca un utilizator va accesa o anumita categorie apoi un articol din categoria respectiva, va trebui sa aiba un indicator de pozitie, sa nu fie nevoit sa acceseze „back”, din browser. Ati observat pe multe blog-uri ca exista „breadcrumbs”, link-uri catre pagini inferioare. Aceasta optiune poate fi pusa pe orice model de website si daca este aplicata corect, ea va fi afisata si in rezultatele din Google. Mai jos aveti un exemplu de aplicare breadcrumbs SEO:


Breadcrumbs SEO


Observam ca dupa URL-ul catre site-ul nostru, mai este afisat un URL, catre o alta pagina. URL-ul catre pagina „Optimizare SEO Romania„, a fost pus cu scop de promovare a expresiei respective. In Internet, veti vedea putine website-uri care au un breadcrumbs, SEO.

SEO Breadcrumbs pentru WordPress

Pentru ca website-ul nostru este dezvoltat pe platforma WordPress, vom arata cum se poate aplica optiunea de breadcrumbs. In primul rand va trebui sa adaugam un cod in fisierul – /wp-content/themes/numele-temei-utilizate/functions.php. La finalul acestui fisier PHP, este coloana incheierii cod-ului ( ?> ), aici va trebui sa adaugam codul de mai jos, exact deasupra (?>).

––––––––––––––––––––––––––––––––––

if ( ! function_exists( ‘seobreadcrumbs’ ) ) :
<div>’;
global $post;
echo ‘ <span>
<a href=”URL-CATRE-PAGINA-HOME” rel=”v:url”>TITLU PAGINA HOME</a>
</span> ‘;
$category = get_the_category();
if ($category) {
foreach($category as $category) {
echo $separator . „<span>
<a href=”””.get_category_link($category-” rel=””v:url””>term_id).”” >$category->name</a>
</span>”;
}
}
echo ‘</div>
‘;
}
endif;
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Atentie! Nu uitati sa modificati in cod, unde am scris cu litere mari.

Breadcrumbs in format HTML

Daca site-ul Dvs., este creat in HTML, sau doriti adaugarea cod-ului doar intr-o anumita pagina, puteti utiliza codul de mai jos. Nu uitati sa modificati URL-ul si titlurile din cod.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

<div><span>
<a href=”http://pcalba.ro” rel=”v:url”>PcAlba SEO</a> › </span>
<span>
<a href=”http://www.pcalba.ro/lista-directoare.php” rel=”v:url”>Lista Directoare Web</a> </span></div>

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Acest Articol are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus