Sari la conținut

Site Ieftin – Realizarea unui site

Site ieftin - Crearea unui site Web ieftinSite ieftinRealizarea unui site Web, nu este un lucru foarte usor insa, cu o documentatie buna, orice persoana poate crea un site de prezentare sau un blog, in care sa prezinte calatoriile, serviciile sau un hobby. La ora actuala exista destul de multe CMS-uri (Content Management Sistem), platforme pe care poti dezvolta un site si pentru care poti gasi destule documentatii. In materialul acesta, voi face o prezentare pentru necesarul dezvoltarii unui site ieftin.

Pentru inceput, va trebui sa stabilim un nume de domeniu care sa aiba legatura cu serviciul prezentat, sa il cumparam si sa gasim o firma de hosting, unde sa instalam site-ul nostru pentru a putea fi dezvoltat, apoi sa stabilim platforma cu care vom lucra.

Cumpararea unui nume de domeniu

In functie de bugetul alocat pentru acest proiect, vom cumpara domeniul. Investitia poate fi intre 50 RON si 200 RON, maxim. Putem opta pentru un nume de domeniu .com, info, org, etc., pentru care platim 9-10$, anual (Domenii gasiti aici cu plata Paypal) sau un domeniu .ro (Domenii .ro, de la ROTLD), pentru care platim o singura data si este valabil pe viata.

Firma de hosting – Gazduirea site-ului

In Romania, sunt foarte multe firme de hosting. Eu am testat si am avut spatiu cumparat pe multe servere insa, nu am fost foarte multumit. Exista firme de hosting care ofera un spatiu foarte mic, serverele sunt slabe, pica de multe ori si multe alte probleme care fac foarte rau la site. Una din cele mai bune firme de hosting din Romania, este TLH , ei dau posibilitatea de a plati dupa 10 zile, de la crearea contului si serverele sunt profesionale.

Alegerea unui CMS – Pe ce platforma dezvoltam site-ul

In general eu prefer WordPress, care este cea mai buna platforma gratuita din lume si cu cei mai multi utilizatori. Puteti alege Joomla, Drupal, sau alte platforme, eu sugerez WordPress. Site-ul Romania SEO.ro, este dezvoltat pe platforma WordPress si sta foarte bine in Internet, dupa un timp destul de scurt. Pentru inceput, acestea sunt cele mai importante detalii de creare a unui site ieftin.

In materialul urmator, voi descrie pasii importanti in alegerea numelui de domeniu, soft-urile necesare cu care vom lucra, instalarea si configurarea platformei WordPress.

Înapoi sus