SERVICII DE OPTIMIZARE SEO
Serviciul de optimizare SEO, se referă la partea tehnică a website-ului, serviciu care trebuie aplicat dupa partea de web design. Noi vom optimiza imaginile din site-ul Dvs., fişierele CSS şi JavaScript, tag-urile H1, H2, descrierile, titlurile şi vom echilibra conţinutul paginilor pentru o densitate cât mai bună a cuvintelor cheie sau expresiilor.

Schimbarea numelui de Domeniu

Schimbarea numelui de Domeniu

Schimbarea numelui de Domeniu

Schimbarea numelui de Domeniu – De foarte multe ori a fost necesara schimbarea numelui de domeniu din diverse motive. Au fost cazuri in care am renuntat la un domeniu.com, .org, etc. sau am intalnit clienti care si-au schimbat denumirea firmei si au cumparat un alt domeniu. Trecerea de la un nume de domeniu la altul trebuie facuta corect si pierderea este destul de mica. Pana la ora actuala cred ca am depasit 20-25, de domenii pe care le-am schimbat si totdeauna, la update-ul de Page Rank, transferul s-a facut.

Cu cateva zile in urma, am trecut de la domeniul seo-cluj.com, la domeniul seo-optimizare-seo.ro. Mare mi-a fost mirarea cand am vazut ca dupa doua zile Google, a transferat si numarul de click-uri pe butonul Plus One. Am fost foarte incantat pentru ca erau peste 90 de click-uri. Nu spun ca Google Plus One, este un mare avantaj insa, conteaza destul de mult un click in plus. Trecerea de la un nume de domeniu la altul se face intr-un anumit mod si lucrul cel mai important este sa anunti Google, de acest lucru.

Schimbarea numelui de Domeniu corecta

In primul rand trebuie sa avem un cont la Google si site-ul sa fie declarat in Webmaster Tools. In cazul in care nu ati facut acest lucru, este indicat sa creati un cont Google si sa adaugati site-ul aici: Google Webmaster Tools. Veti primi un fisier HTML pe care va trebui sa il puneti in site sau puteti alege codul dat de Google, daca va este mai usor. Cum procedam:

 • Crearea noului website
 • Adaugarea noului website in Webmaster Tools (site-urile trebuie sa existe in Webmaster Tools)
 • In partea stanga a panoului de administrare, mergem la configurarea site-ului (Site Configuration), apoi click pe Schimbarea adresei (Change of Adress)

Google Webmaster Tools

…in partea dreapta vom alege noul nume de domeniu, pentru care sa se faca transferul de date. Dupa finalizare, obligatoriu va trebui sa facem un redirect 301, de la vechiul domeniu, catre domeniul nou altfel, nu vom avea nici un avantaj, redirectarea este cel mai important lucru. Nu pot exista doua website-uri cu acelasi continut. Un articol cu redirectarea 301, gasiti aici: Redirect 301, de la www la non-www si invers.

Optimizare SEO
office@opti-seo.ro

Dorel Tanase - specialist in optimizare si promovare pentru motoarele de cautare. In domeniul SEO, din anul 2004. In anul 2007, am inceput sa creez pagini Web, in HTML si am urmat cursul dezvoltarii Internet-ului, cu toate CMS-urile aparute noi, incepand cu Mambo, Joomla, WordPress si apoi celelalte CMS-uri. Website-uri de vizitat: http://computerscom.ro, http://web-design.co.com, http://on-seo.co.uk

5 Comentarii
 • Romania SEO
  Adaugat la 18:26h, 16 iunie Răspunde

  Va fi afectat insa nu prea mult daca faci redirectarea corect. In cazul tau este cam greu! Google nu permite redirectari la subdomenii. Solutia ar fi doar sa copiezi continutul pe domeniul nou si sa faci redirect catre site-ul nou.

 • Ali
  Adaugat la 17:53h, 16 iunie Răspunde

  Administrez un site găzduit gratuit – blogspot – (am luat acest site/blog doar sa exersez și sa dobândesc experiență) acum am de gând sa trec la domeniu propriu .info sau .com (încă nu m-am hotărât) … problema este ca vreau sa schimb si numele site-ului … ceea ce vreau sa va întreb voi avea mult de munca sa dobândesc pozițiile ce le-am obținut (foarte multe articole pe locul 1)… ?
  Sau cum va afecta aceasta trecere site-ului meu ?

 • Ali
  Adaugat la 20:33h, 16 iunie Răspunde

  Site-ul va fi în continuare găzduit de blogspot, însă url site-ului nu va fi ceva de genul ali.blogspot.com ci ali.com (sau info).
  Știam ca dacă schimb doar domeniul (cazul de mai sus) nu prea afectează însă dacă schimb și numele : ali.blogspot.com —> andreaa.com (de exemplu) …Nu știam cum va afecta site-ul …. de aceea am cautat părerea unui expert 😀

 • Marius
  Adaugat la 10:48h, 24 iulie Răspunde

  Salut ! 🙂

  E foarte ok chestia cu schimbarea numelui de domeniu pentru ca poate la inceput o persoana anume habar nu avea cu ce „se mananca” un nume de domeniu si a facut alegerea nepotrivita . Are posibilitatea de a-si optimiza site-ul 🙂 . Felicitari ! Bafta in continuare !

 • Radu
  Adaugat la 13:02h, 15 martie Răspunde

  Daca as fi gasit si eu articolul tau cu cateva saptamani in urma… acum nu as mai face optimizare seo.. din nou..

Adaugati un comentariu la acest articol