Cursuri, conținut principal
Servicii de optimizare SEO

Schimbarea numelui de Domeniu

Schimbarea numelui de Domeniu

Schimbarea numelui de Domeniu – De foarte multe ori a fost necesara schimbarea numelui de domeniu din diverse motive. Au fost cazuri in care am renuntat la un domeniu.com, .org, etc. sau am intalnit clienti care si-au schimbat denumirea firmei si au cumparat un alt domeniu. Trecerea de la un nume de domeniu la altul trebuie facuta corect si pierderea este destul de mica. Pana la ora actuala cred ca am depasit 20-25, de domenii pe care le-am schimbat si totdeauna, la update-ul de Page Rank, transferul s-a facut.

Cu cateva zile in urma, am trecut de la domeniul seo-cluj.com, la domeniul seo-optimizare-seo.ro. Mare mi-a fost mirarea cand am vazut ca dupa doua zile Google, a transferat si numarul de click-uri pe butonul Plus One. Am fost foarte incantat pentru ca erau peste 90 de click-uri. Nu spun ca Google Plus One, este un mare avantaj insa, conteaza destul de mult un click in plus. Trecerea de la un nume de domeniu la altul se face intr-un anumit mod si lucrul cel mai important este sa anunti Google, de acest lucru.

Schimbarea numelui de Domeniu corecta

In primul rand trebuie sa avem un cont la Google si site-ul sa fie declarat in Webmaster Tools. In cazul in care nu ati facut acest lucru, este indicat sa creati un cont Google si sa adaugati site-ul aici: Google Webmaster Tools. Veti primi un fisier HTML pe care va trebui sa il puneti in site sau puteti alege codul dat de Google, daca va este mai usor. Cum procedam:

  • Crearea noului website
  • Adaugarea noului website in Webmaster Tools (site-urile trebuie sa existe in Webmaster Tools)
  • In partea stanga a panoului de administrare, mergem la configurarea site-ului (Site Configuration), apoi click pe Schimbarea adresei (Change of Adress)

Google Webmaster Tools

…in partea dreapta vom alege noul nume de domeniu, pentru care sa se faca transferul de date. Dupa finalizare, obligatoriu va trebui sa facem un redirect 301, de la vechiul domeniu, catre domeniul nou altfel, nu vom avea nici un avantaj, redirectarea este cel mai important lucru. Nu pot exista doua website-uri cu acelasi continut. Un articol cu redirectarea 301, gasiti aici: Redirect 301, de la www la non-www si invers.

Acest Articol are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus