Skip to content

Redirect 301

Redirect 301 – pentru ca ne lovim destul de des de aceasta problema, voi da cateva detalii despre redirectarile corecte. De ce trebuie sa folosim redirect 301! Sunt cateva cazuri in care trebuie sa aplicam redirectarea unui URL, sau chiar al unui nume de domeniu. Noi folosim destul de des aceasta optiune, pentru URL-urile din site si pentru domenii. Avem cateva domenii .com, pe care le-am redirectat pe domenii .ro. Redirectarea corecta, nu aduce mari pierderi, o schimbare exista insa, pierderile sunt mici. In cazul redirect 301, pentru un nume de domeniu, trebuie neaparat sa anuntam Google Webmaster Tools, de aceasta schimbare. Cele mai folosite redirectari:

 

  • redirect 301 – pentru un URL
  • redirect 301 – pentru domeniu (nu este acelasi lucru cu redirectarea unui URL)
  • redirect 301 – de la www la non-www
  • redirect 301 – de la non-www la www

Redirect 301 – Indicatii

Am vazut pe unele website-uri ca sunt prezentate coduri de redirectare al unui nume de domeniu, sub forma – ” redirect 301 / http://site-nou.ro/” , acest redirect este incorect, redirectarea facandu-se doar pentru pagina de start. Daca site-ul vechi are 1000, de link-uri indexate de Google, ar trebui sa fac redirect 301, pentru fiecare URL, fiecare in parte. Redirectarea unui domeniu, se poate face si din cPanel, noi am intalnit cazuri in care serverul nu facea acest lucru, motivele pot fi multiple, drept pentru care nu folosim decat fisierul .htaccess.

Inainte de prezentarea cod-urilor de redirectare 301, vreau sa precizez ca este indicat cand adaug un domeniu in cPanel, sa nu scriu – “www.site.ro”, poate fi scris doar numele de domeniu – “site.ro”. In acest mod, nu va trebui sa fac o alta redirectare in fisierul .htaccess, de la www la non-www, sau invers. Site-ul nu trebuie sa raspunda decat intr-un singur fel, cu www, sau fara www, noi preferam varianta fara www.

Coduri Redirect 301

Redirect 301 pentru un URL
[contentdivider] Redirect 301 /link-vechi http://site.ro/link-nou/
[contentdivider]

Redirect 301 pentru un domeniu:
[contentdivider] RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{HTTP_HOST} !newdomain.com$ [NC] RewriteRule ^(.*)$ http://newdomain.com/$1 [L,R=301] [contentdivider]

Redirect 301 de la www la non-www
[contentdivider] RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.site.ro [NC] RewriteRule ^(.*)$ http://site.ro/$1 [L,R=301] [contentdivider]

Redirect 301 de la non-www, la www
[contentdivider] RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^site.ro [NC] RewriteRule ^(.*)$ http://www.site.ro/$1 [L,R=301]

Back To Top