Sari la conținut

Optimizarea unui articol

Optimizarea unui articol – De foarte multe ori am fost intrebat cum se optimizeaza un articol. In primul rand, un articol sau o pagina, trebuie sa aiba unOptimizarea unui Articol continut relevant si daca se poate sa fie bine optimizat. Din discutiile cu persoane care se ocupa de domeniul SEO si stiu ce inseamna optimizarea unui articol, am ajuns la concluzia ca nu toti cei care presteaza aceste servicii sunt capabili sa optimizeze un articol sau o pagina. Este foarte bine sa gandesti ca un articol trebuie creat pentru oameni, nu pentru motoarele de cautare insa, ce ma fac daca articolul meu este optimizat foarte slab si nu apare in cautari. Arta de a aranja in text cuvintele sau expresiile cheie, inseamna rutina si invatatura, textul trebuie sa fie bine inteles si expresiile pentru promovare bine aranjate in pagina sau articol. Exista diverse soft-uri sau tool-uri, pentru testarea optimizarii unui articol dar cel mai indicat este sa ne obisnuim cu aceste standarde de optimizare.

Detalii despre optimizarea unui articol – cerinte standard:

Pentru optimizarea unui articol avem niste standarde de promovare a continutului prin diverse tag-uri, imagini, link-uri, expresii ingrosate sau inclinate. Daca intr-un articol sau pagina sunt respectate aceste standarde, este practic imposibil ca articolul sau pagina respectiva sa nu fie promovata bine. Crawlerele motoarelor de cautare citesc continutul si extrag exact ce dorim noi sa promovam. Ce ar trebui sa avem intr-un articol:

  • Titlu in care exista expresia pentru promovare cu H1
  • In continut sa avem expresia respectiva cu H2 si H3
  • Doua expresii (la inceput si la sfarsit de continut), ingrosate (bold)
  • O expresie inclinata (italic) si una subliniata (underline)
  • Un link catre o alta pagina, care sa cuprinda expresia pentru promovare in titlu (title)
  • O imagine care sa contina in descrierea “alt”, expresia pentru promovare

Dupa cum vedeti, sunt cateva detalii de care ar trebui sa avem grija pentru optimizarea unui articol. Este foarte adevarat, continutul unui articol se optimizeaza foarte greu, trebuie sa aiba relevanta si nu cu inclinatie spre SPAM, trebuie sa para foarte natural dar in acelasi timp sa pot promova si expresia pentru care sunt interesat sa apara in cautarile naturale.

Articolul sau pagina optimizata nu trebuie sa aiba chiar un procent de 100%, este destul de greu. Incercati sa va obisnuiti cu aceste standarde pentru optimizarea unui articol si veti avea succes in rezultatele organice oferite de Google, sau alte motoare de cautare. Daca educam crawlerele sa culeaga expresiile pentru care doresc promovarea unui produs sau serviciu, succesul va veni negresit!

Înapoi sus