Skip to content

Optimizarea Site-ului

Optimizarea Site-ului

Optimizarea site-ului

Ce ar trebui sa stim despre optimizarea site-ului nostru sau al companiei la care lucram ! Un website pentru a fi gasit in rezultatele motoarelor de cautare, va trebui sa indeplineasca anumite criterii si aici ma refer strict la modul de optimizare si promovare naturala. Un website ajuns pe primele locuri sau prima pagina in mod natural, dupa anumite cuvinte cheie sau expresii, poate ramane mult timp in acea pozitie, incercarile de promovare fortata pot aduce mari probleme.

In majoritatea articolelor mele ma refer la motorul de cautare Google, pentru ca el detine cea mai mare cota si accesarile site-urilor noastre vin majoritatea din Google. Bun, haideti sa vedem ce ar trebui facut la site-ul nostru pentru rezultate cat mai bune.

Optimizarea On-Site (procesul de optimizare intern)

Site-urile dezvoltate pe anumite platforme gratuite, au mari probleme daca nu sunt optimizate. Se pot incarca foarte greu in browser din cauza imaginilor mari din template-uri, din cauza fisierelor CSS si JavaScript, care sunt destul de multe. Problemele pot veni si de la module sau componente si de ce nu, chiar de la serverul de hosting. Dupa crearea si adaugarea continutului pe un site Web, ar trebui create niste teste pentru a sti daca site-ul respectiv este in regula. Ce putem face :

  • Optimizarea (combinarea), fisierelor CSS si JavaScript
  • Micsorarea imaginilor
  • Incarcarea imaginilor dintr-un subdomeniu sau alt domeniu (crearea unui CDN)
  • Eliminarea erorilor XHTML si CSS

Optimizarea Link-urilor (sfera de link-uri in site)

Link-urile in pagina noastra web, au un rol foarte important. Comunicarea (legarea), paginilor sau a articolelor intre ele, este vitala pentru un website, mai ales ca este necesar ca utilizatorul sa poate naviga fara probleme. Link-urile catre articole se pot duce de la cuvinte sau expresii cheie, un lucru foarte avantajos la promovare. Exemplu il pot da chiar aici, voi crea un link pentru expresia promovare , care va fi catre un articol despre publicitatea online insa, daca veti da click pe el, se va deschide o alta pagina. Acest lucru este foarte indicat pentru ca utilizatorul nu este nevoit sa dea back, riscam sa renunte la citirea paginii sau articolului.Save

Back To Top