Skip to content

Optimizarea Imaginilor

Optimizarea Imaginilor Optimizarea imaginilor din site este un lucru foarte important. Imaginile din site reprezinta o alta cantitate de informatie dar in paralel cu textul din pagini sau articole. Motoarele de cautare nu pot extrage informatii din interiorul imaginilor, drept pentru care va trebui sa specificam in codul HTML al paginii la ce se refera imaginea respectiva si ce reprezinta. Foarte multi designeri copiaza imagini din Internet si le adauga direct in site, fara nici o modificare. Motoarele de cautare sunt destul de performante si pot sti exact daca imaginea respectiva provine de pe un alt website. O imagine luata de pe Internet, va trebui prelucrata, taiata, adaugat un text sau o alta imagine peste.

Daca voi crea o pagina sau un articol despre un anumit produs, va trebui sa dau imaginii respective un nume care sa ma ajute la promovarea produsului respectiv. In cazul meu, la imaginea de mai sus i-am dat numele “optimizare-imagini.jpg“, este expresia pe care dorim sa o promovam. O imagine trebuie sa aiba si o descriere alt, in care se prezinta serviciul promovat. Din punctul meu de vedere, o imagine ar trebui aranjata in pagina prin cod CSS.

Codul HTML, al imaginii prezentate in acest material:

[php] <span class=”alignleft”><img alt=”Optimizarea Imaginilor” height=”130″ src=”/imagini/optimizarea-imaginilor.jpg” width=”200″ /> </span>
[/php]

Codul care trebuie adaugat in fisierul CSS. Acest cod va afisa imaginea in partea stanga a textului si va lasa un spatiu intre imagine si text, pentru o vizibilitate mai buna:

Este foarte indicat sa creem si un sitemap, pentru imaginile afisate in website, apoi sa adaugam calea catre fisierul respectiv in Google Webmaster Tools. Am sa va dau un exemplu de fisier XML, in care veti adauga locatia imaginii si pagina sau articolul unde este afisata.

CREARE SITEMAP PENTRU IMAGINILE DIN WEBSITE

In primul rand va trebui sa creem un fisier .xml, sau sa folosim unul existent pe care il modificam. Daca nu aveti, eu am atasat un fisier pe care il puteti descarca pentru modificare. Descarca fisier Optimizarea Imaginilor Sitemap

Exemplu de configurare sitemap-image.xml:
[php] <url>
<loc>https://opti-seo.ro/</loc>
<image:image>
<image:loc>https://opti-seo.ro/imagini/comunitatea-seo.jpg</image:loc>
</image:image>
</url>
[/php]

Back To Top