Skip to content

Optimizare SEO WordPress

Optimizare SEO WordPress – in acest articol vom invata o parte din optimizarea platformei WordPress si in special a plugin-urilor instalate pe aceasta platforma. WordPress, are foarte multi utilizatori datorita stabilitatii acestei platforme si numarului mare de plugin-uri gratuite, care ne ajuta la prezentarea diverselor servicii sau la optimizarea SEO, a site-ului nostru. Este foarte indicat sa testam optimizarea site-ului dupa fiecare plugin instalat, sa eliminam cererile de fisiere CSS, sau JavaScript, care se incarca separat pentru fiecare plugin.

Optimizare SEO WordPressIn general plugin-urile care fac diverse servicii, incarca un fisier CSS si JavaScript, din /wp-content/plugins/numele-plugin-ului. Plugin-urile au un fisier de configurare care fac aceste cereri de incarcare in header-ul site-ului. Daca cererile HTML, de incarcare a fisierelor din diverse locatii sunt prea multe, optimizarea si respectiv incarcarea in browser va fi mai greoaie. Am sa dau exemplul unui plugin pe care l-am prezentat in articolul “Toggle Box – Simplificare Continut” si care incarca un fisier CSS si unul JavaScript, din /wp-content/plugin/toggle-box/, adica din locatia in care este instalat plugin-ul.

Optimizare SEO WordPress – Incarcarea fisierelor din alte locatii

In primul rand va trebui sa controlati sursa paginii de start a site-ului, pentru a vedea ce fisiere se incarca si de unde. In cazul nostru, fisierul plugin-ului “Toggle Box”, se incarca din locatia mai sus mentionata. Am descarcat plugin-ul pe desktop si am cautat comanda in care fisierul toggle-box.css, avea comanda de includere. Pentru cautarea unei comenzi (expresie, cuvant), puteti folosi programul gratuit “Greepwin”, pe care il puteti descarca gratuit de aici. Dupa descarcarea si instalarea GrepWin, intrati in folderul care contine fisierele plugin-ului, click dreapta si alegeti optiunea “grepwin”. Scriei expresia pentru cautare, bifati in stanga-jos “content” si veti vedea locatia in care textul cautat va fi gasit, trebuie doar sa puneti sageata mouse-ului pe numele fisierului.

Optimizarea Platformei WordPress

Cererea de incarcare a fisierului “toggle-box.css”, era in fisierul de configurare “toggle-box.php”. Am deschis fisierul cu un editor de text si am localizat linia in care era facuta trimiterea catre acel fisier. Nu a trebuit decat sa sterg linia respectiva si sa incarc continutul fisierului “toggle-box.css”, intr-un fisier CSS, din template-ul site-ului meu. In cazul in care aveti nevoie de ajutor, puteti lasa un comentariu si vom face acest lucru impreuna.

Back To Top