Skip to content

Optimizare Cod Sursa

Optimizare Cod Sursa – un lucru ignorat de foarte multi webmasteri, este optimizarea cod-ului sursa. Cu cat cod-ul sursa este mai optimizat, cu atat va creste viteza de incarcare in browser. Crawlerele motoarelor de cautare citesc numai codul sursa al paginilor sau articolelor noastre. Prin optimizarea cod-ului sursa se elimina spatiile albe, mai ales daca articolele sau paginile sunt generate dinamic cum este cazul platformelor gratuite Joomla, WordPress, Drupal, etc.

La site-urile create doar cu cod HTML, optimizarea este mai usoara, exista tool-uri in care adaugi cod-ul HTML si automat il vei lua comprimat. Daca doriti acest lucru, pe site-ul nostru avem o pagina care optimizeaza cod HTML – Optimizare Cod HTML

WordPress - Optimizare Cod Sursa

Daca folositi o platforma WordPress, exista un plugin care face acest lucru. Va puteti uita in cod-ul sursa al paginilor si articolelor noastre si veti vedea cum arata. Toate spatiile goale sunt eliminate si arata in mod profesional. Mai nou, vad ca si Matt Cutts, foloseste aceasta modalitate pe blog-ul lui. Puteti descarca acest plugin pe care il veti instala in WordPress.

Pentru platforma Joomla, puteti folosi plugin-ul CssJsCompress. Acest plugin are mai multe optiuni, optimizare separata CSS, optimizare JavaScript si cod HTML. In cazul in care optati pentru toate serviciile oferite de acest plugin si site-ul nu mai arata bine, puteti sa le dezactivati pe rand. In functie de template-ul folosit, acest plugin poate nu va fi compatibil. Compresie HTML – CssJsCompress

Daca aveti probleme in optimizarea cod-ului sursa, puteti lasa un comentariu si veti primi un raspuns cat mai repede. Daca doriti sa participati la discutiile din comunitatea SEO, puteti deschide un subiect si acolo.

Save

Back To Top