Skip to content

Optimizare baza de date WordPress

Optimizarea bazei de date WordPressOptimizare baza de date WordPress – pentru ca WordPress, este o platforma care foloseste pagini dinamice, continutul se salveaza in baze de date MySQL. Daca baza de date este prea mare, site-ul se poate incarca greu. Toate campurile din baza de date se pot optimiza si in general sunt foarte putini webmasteri care fac acest lucru. Am creat cu ceva timp in urma un articol in care aratam cum optimizam manual o baza de date. Optiunile din phpMyAdmin, sunt foarte bune insa nu poti intra tot timpul sa faci acest lucru.

Daca site-ul Dvs., este dezvoltat pe o platforma WordPress, puteti instala un plugin care se numeste WP-Optimize si il puteti descarca de aici: Descarca WP-Optimize. Plugin-ul se conecteaza automat la baza de date MySQL si rezolva toate problemele. Eu am modificat acest plugin si il folosesc si de doua ori pe zi pentru ca baza mea de date sa fie optimizata, mai ales ca pe site-ul nostru se adauga zilnic continut. Dupa instalarea plugin-ului, trebuie doar sa bifati optiunile si sa aplicati optimizarea bazei de date.

Campurile care trebuiesc optimizate cel mai des sunt: _options si comments, in cazul in care se fac comentarii pe site. Acest plugin va tine baza de date optimizata tot timpul si veti vedea detalii despre cat spatiu a fost eliberat. In cazul in care instalati plugin-uri si apoi le dezinstalati, este foarte bine sa intrati in cPanel, phpMyAdmin si sa stergeti campurile respective. Fiecare plugin va lasa campuri cu numele lui in baza noastra de date, le puteti sterge fara probleme. Este indicat sa faceti o copie de siguranta atunci cand lucrati direct in phpMyAdmin.

Back To Top