SERVICII DE OPTIMIZARE SEO
Serviciul de optimizare SEO, se referă la partea tehnică a website-ului, serviciu care trebuie aplicat dupa partea de web design. Noi vom optimiza imaginile din site-ul Dvs., fişierele CSS şi JavaScript, tag-urile H1, H2, descrierile, titlurile şi vom echilibra conţinutul paginilor pentru o densitate cât mai bună a cuvintelor cheie sau expresiilor.

Link-uri – Legaturile in Site

Link-uri – Legaturile in Site

Link-uri - Legaturile intre pagini

Link-uri – pentru a naviga de la o pagina la alta sau de la un articol la alt articol, avem nevoie de hiperlegaturi. Hiperlegaturile, pot veni direct din continutul paginii sau din meniurile acesteia. Prin intermediul hiperlegaturilor, se poate accesa o pagina, o imagine, un fisier pentru download, etc. O hiperlegatura are doua puncte de capat care se numesc ancore (anchor), punctul de start care este de fapt punctul sursa sau zona activa din pagina si punctul de destinatie, acolo unde trebuie sa ajungi dupa accesarea hiperlegaturii. Constructia unei hiperlegaturi se realizeaza cu ajutorul elementului a (anchor), si este definita intre marcajele – <a> si </a>. Sunt foarte importante link-urile catre articole sau pagini de pe expresii lungi, de exemplu doresc sa promovez un website care este specializat in turism si oferte cazare, voi adauga link-ul respectiv pe expresia pentru promovare.

Daca folositi un CMS (Content Management Sistem), cu siguranta stiti sa creati o hiperlegatura (link). In articolul creat, selectati textul prin intermedil caruia doriti sa faceti trimiterea catre o alta pagina sau articol, apoi accesati iconita Link, unde va trebui sa adaugati calea finala.

Sfera de link-uri intr-un website, este extrem de importanta pentru SEO (Search Engine Optimization), promovarea site-ului si pentru usurinta cu care vizitatorii pot naviga in site. In articolele create de noi, veti vedea diverse legaturi care pleaca de pe un anumit cuvant cheie sau expresie, catre o pagina sau articol in care se discuta acel subiect. Astfel de legaturi, sunt extrem de importante. Daca legaturile intre articole si pagini se fac prin cuvintele cheie importante si mai exact prin expresiile pe care dorim sa le promovam, cu siguranta vom avea succes.

O alta parte importanta pentru site-ul Dvs., este si crearea unei legaturi cu contul Google. In mod normal ar trebui sa aveti o pagina separata in care sa faceti prezentarea firmei, de la aceasta pagina ar trebui sa aveti un link catre pagina de profil Google si de la profil-ul Google, catre pagina de prezentare a firmei. Mai multe detalii despre acest subiect gasiti la: Rich Snippets Testing Tool

Sfera de link-uri in Site

Foarte multi webmasteri nu dau importanta legaturilor interne ale unui website. Indiferent daca este vorba de un site de anunturi, ar trebui sa creati legaturi catre pagini secundare sau articole. Dupa adaugarea unui anunt, se poate selecta un cuvant cheie important sau il puteti adauga in text si se poate face o trimitere catre o alta pagina sau articol. Acest lucru ajuta si la cresterea Page Rank, a site-ului Dvs. Un website fara link-uri interne, nu va avea succes in promovarea pentru motoarele de cautare.

Optimizare SEO
office@opti-seo.ro

Dorel Tanase - specialist in optimizare si promovare pentru motoarele de cautare. In domeniul SEO, din anul 2004. In anul 2007, am inceput sa creez pagini Web, in HTML si am urmat cursul dezvoltarii Internet-ului, cu toate CMS-urile aparute noi, incepand cu Mambo, Joomla, WordPress si apoi celelalte CMS-uri. Website-uri de vizitat: http://computerscom.ro, http://web-design.co.com, http://on-seo.co.uk

3 Comentarii
 • Adrian
  Adaugat la 19:45h, 25 iunie Răspunde

  Salut … Am o intrebare si eu daca ma puteti ajuta … Nu de curand am invatat cum se lucreaza in wordpress destul de bine si cum sa fac un site, dar am o problema cu legaturile, adica nu stiu cum sa le fac, de exemplu sa pun o imagine al unui film pe care sa inserez o legatura, un link care sa ma duca pe o alta pagina tot la mine pe site unde sa-mi apara detalii, un trailer, ceva despre poza aceea sau filmul respectiv … Stiu cum sa creez o pagina cu ceva anume si apoi de exemplu pe o poza sa dau inserare link catre pagina care am creato, asta am inteles … Dar de exemplu daca creez o pagina cu numele „Filme” apoi intru in pagina cu filme si imi apar genurile, categoriile de filme, dau pe o categoria anume, actiune sa zicem si inserez un prim film i pun o poza a filmului si o mica descriere dar ca in spatele pozei sau pe poza sa pun un link sa ma duca mai departe in care sa apara trailer si filmul online dar tot pe site-ul meu cum fac ?? …. asta e marea mea problema pe care nu o inteleg si numi dau seama cum sa fac ??? Pentru ca nu as putea sa creez o pagina cu fiecare film in parte pt ca as avea sute de pagini … Sper sa ma fi inteles … si daca ma puteti ajuta, va multumesc foarte mult …

 • Romania SEO
  Adaugat la 20:10h, 25 iunie Răspunde

  Buna Adrian! Ma pune un pic pe ganduri intrebarea ta – nu pentru ca nu stiu sa dau un raspuns, ci pentru ca lucrezi pe un subdomeniu care nu iti ofera posibilitati bune de administrare. Site-urile de filme online sau ceva in genul acesta, au o anumita structura. Paginile care se folosesc la astfel de site-uri nu sunt decat – Home, Sitemap, o pagina de prezentare eventul, o pagina Blog si cam atat. Restul ar trebui sa fie categorii, adica – actiune, comedie, etc. In aceste categorii se prezinta filmele prin articole, articole in care sa existe prezentare prin text, imagine, un trailer si filmul incarcat de undeva sau de la tine din server.

  Articolele (prezentarea filmului), sunt indexate foarte bine daca sunt optimizate corect. Vad ca tu pe blogul tau nu prea ai cum sa faci aceste lucruri si daca ai cumva aceasta posibilitate, tot nu va fi de viitor. Blog-urile (subdomeniile), create pe site-uri care ofera aceasta posibilitate gratuit, au si ele avantajele lor, adica tu le faci aceste avantaje. Acest gen de blog-uri, se folosesc in general pentru promovarea site-urilor principale, adica sa ai un domeniu si din blog, sa duci cateva link-uri catre acel domeniu.

  Daca tot ai deschis acest subiect si ai cerut ajutor, eu iti pot oferi gratui un domeniu care este valabil pana in Aprilie 2013. Domeniul se numeste xseriale.com. Trebuie sa gasesti doar o firma de hosting ieftina, instalezi acolo o platforma WordPress si iti pot da si un template profesional de filme. Domeniul il poti prelungi si iti faci afacerea ta daca asta intentionezi. Nu cred ca are rost sa investesti atata munca acolo.

 • Adrian
  Adaugat la 13:11h, 26 iunie Răspunde

  Cum as putea sa vorbesc cu domneavoastra mai deschis … Daca se poate o adresa de messenger ceva unde pot vorbi si discuta anumite chestii mai liber … ?? Daca se poate mi le puteti trimite datele de contact pe adresa de mail cu care sunt inregistrat si aici … Multumesc foarte mult !!

Adaugati un comentariu la acest articol