Cursuri, conținut principal
Servicii de optimizare SEO

Imagini in Background

Imagini in Fundal
Imagini in Backgroundin serviciile de web design, trebuie sa ai experienta in adaugarea imaginilor in site si mai ales in prezentarea exemplelor pentru clientii interesati de aceste servicii. Exista cazuri in care dorim sa adaugam o imagine de fundal in articolul nostru. Spre exemplu daca doresc prezentarea unor buchete de flori sau orice aranjament floral, ar trebui sa utilizez o imagine de fundal pala. Design-ul la articolul respectiv va fi mult mai atragator.

Exista posibilitati de adaugare a unei imagini in fundal si din fisierele CSS, numai ca este destul de greu pentru un utilizator care nu cunoaste CSS. Cea mai simpla metoda este sa lucram direct in cod-ul HTML, acest lucru se poate face si pe un site creat in HTML, sau pe orice platforma gen – WordPress, Joomla, Drupal, etc.

Daca alegeti utilizarea unei imagini de fundal pentru articolul Dvs., nu va sfatuiesc sa folositi imagini de dimensiuni mari, articolul respectiv se poate incarca greu. De asemenea, imaginile de tip .png, nu sunt indicate, daca acestea sunt mari. Eu aleg imagini de tip .jpg sau .gif, pe care le optimizez.

Imaginea folosita in acest articol este o imagine .jpg, pe care am creato in Photoshop si am salvato cu " Save for Web & Devices.." si la "Qality:", am ales 21%. Am facut acest lucru pentru ca doresc ca imaginea respectiva sa fie putin neclara si sa aiba dimensiune mica (11,7 Kb). Pentru o imagine cu dimensiunea de 650px pe 487px, 11,7 Kb, este foarte bine. Articolul meu se incarca foarte repede.

CUM AM PROCEDAT!

In primul rand am adaugat o imagine normala in partea de sus stanga, care ma ajuta la promovarea articolul-ui respectiv prin adaugarea tag-ului "alt", in care am scris expresia pentru promovare – " Imagini in Fundal". La imaginea de fundal nu puteti adauga o descriere "alt", pentru ca articolul respectiv nu va mai fi valid XHTML, intre <div>si </div>, nu se pune "alt", sau dimensiune pentru imaginea respectiva.

COD HTML PENTRU IMAGINEA DE FUNDAL

<div style="background:url('https://opti-seo.ro/imagini/imagini-in-background.jpg') no-repeat">

In cazul in care doriti sa descarcati o imagine din Internet si nu aveti posibilitate de click-dreapta pentru download, puteti utiliza Firefox, accesati meniul Unelte, Informatii despre pagina, Multimedia si cautati imaginea respectiva, apoi o puteti descarca fara probleme. Acelasi lucru se poate face si cu fisierele .swf. Daca folositi imagini din Internet, va sfatuiesc sa le redimensionati, sa le taiati.

Acest Articol are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus