SERVICII DE OPTIMIZARE SEO
Serviciul de optimizare SEO, se referă la partea tehnică a website-ului, serviciu care trebuie aplicat dupa partea de web design. Noi vom optimiza imaginile din site-ul Dvs., fişierele CSS şi JavaScript, tag-urile H1, H2, descrierile, titlurile şi vom echilibra conţinutul paginilor pentru o densitate cât mai bună a cuvintelor cheie sau expresiilor.

Headspace – SEO pentru WordPress

Headspace – SEO pentru WordPress

SEO pentru WordPressSEO pentru WordPressoptimizarea SEO, a platformei WordPress, este cel mai important lucru care trebuie facut inainte de adaugarea continutului. Dupa cum bine stiti, un articol sau o pagina si de ce nu un tag, ar trebui sa contina un titlu, o descriere si cateva cuvinte cheie. Exista pentru acest lucru cateva plugin-uri foarte bune, cum ar fi – All In One SEO Pack, sau Headspace2. Diferenta intre cele doua plugin-uri este destul de mare, ramane sa hotarati pe care din ele sa le folositi. In acest articol voi face referire la plugin-ul Headspace2, care este de mare ajutor pentru site-ul meu.

Posibilitatile oferite de acest plugin sunt multiple insa, cele mai importante sunt  – adaugarea in mod automat de titlu, descriere si cuvinte cheie pentru categorii, tag-uri, paginile de autori, arhivele si pagina de autentificare. In general, daca site-ul nu este optimizat bine, ce am enumerat mai sus vor fi in duplicate content. Pana nu de mult foloseam interzicerea indexarii categoriilor din fisierul robots.txt, pentru evitarea de duplicate content. Cu acest plugin categoriile sau tag-urile noastre vor avea o descriere si un titlu.

CUM NE AJUTA LA SEO PENTRU WORDPRESS!

In cazul in care avem multe categorii sau foarte multe tag-uri, cum de altfel se si intampla, avem posibilitatea adaugarii in mod automat a numelui categoriei sau al tag-ului si in continuare o descriere relevanta. Exemplul se poate vedea mai jos:

Categorii:

 • Titlul Paginii: %%category%% | Categorii SEO (%%category%%, va genera in mod automat numele categoriei)
 • Descriere: %%category%% – Categorii profesionale de Optimizare si Promovare Web, statistici SEO si Internet Marketing.

Tag-uri:

 • Titlul Paginii: %%tag%% | Teste si Statistici SEO (%%tag%%, va genera automat numele tag-ului)
 • Descriere: %%tag%% – Teste si Statistici SEO profesionale pentru firme si companii care doresc un loc mai bun in motoarele de cautare.

Se pot configura titlurile si descrierile in mod automat si pentru paginile de autori sau arhive. Ramane doar sa va hotarati la un titlu bun si la o descriere relevanta care sa va ajute in promovarea Web. Tag-urile speciale vor fi gasite in partea de jos a paginii plugin-ului, daca vor fi detectate in titlul unei pagini sau in descriere, vor fi inlocuite automat cu numele acestora.

Alte posibilitati interesante oferite de acest plugin, ar mai fi si folosirea separata pe pagini a diverselor template-uri sau fisiere CSS si JavaScript. Exista plugin-uri care incarca automat fisiere CSS sau JavaScript, cand site-ul este interogat in browser. Acestea se pot dezactiva si se pot incarca numai pe pagina sau articolul in care folosesc plugin-ul respectiv. In acest mod, site-ul meu se va incarca mai repede in browser, datorita numarului mic de fisiere CSS si JavaScript.

Descarca: Headspace2 – Plugin SEO pentru WordPress

Optimizare SEO
office@opti-seo.ro

Dorel Tanase - specialist in optimizare si promovare pentru motoarele de cautare. In domeniul SEO, din anul 2004. In anul 2007, am inceput sa creez pagini Web, in HTML si am urmat cursul dezvoltarii Internet-ului, cu toate CMS-urile aparute noi, incepand cu Mambo, Joomla, WordPress si apoi celelalte CMS-uri. Website-uri de vizitat: http://computerscom.ro, http://web-design.co.com, http://on-seo.co.uk

4 Comentarii
 • Romania SEO
  Adaugat la 21:00h, 05 ianuarie Răspunde

  Toate sunt bune dar daca apare ceva mai nou si cu mai multe optiuni, este si mai OK. Uite, citeste asta : http://opti-seo.ro/seo-site/ , ai sa vezi cate optiuni are, este chiar util si indicat sa il folosesti.

 • ionutz
  Adaugat la 20:34h, 05 ianuarie Răspunde

  Bun articolul , dar trebuie sa mentionez ca mai este un plugin bun pentru wordpress „Platinium SEO mi se pare destul de bun !

 • Cristiana
  Adaugat la 00:19h, 13 februarie Răspunde

  Este foarte greu de configurat un seo plugin, si daca nu ai experienta necesara informatiile mai mult te bulverseaza si poti sa iti distrugi tot seo.

  Eu personal m-as bucura sa scrii un articol in care sa arati cum se configureaza un plugin WordPress. Desi nu folosesc Headspace in mare ideea e aceeasi

 • Doru
  Adaugat la 05:45h, 23 februarie Răspunde

  Salut, as putea sa folosesc doua plugin-uri in acelasi timp? De exemplu headspace 2 si Yoast WordPress SEO?

Adaugati un comentariu la acest articol