Sari la conținut

Headspace – SEO pentru WordPress

SEO pentru WordPressSEO pentru WordPressoptimizarea SEO, a platformei WordPress, este cel mai important lucru care trebuie facut inainte de adaugarea continutului. Dupa cum bine stiti, un articol sau o pagina si de ce nu un tag, ar trebui sa contina un titlu, o descriere si cateva cuvinte cheie. Exista pentru acest lucru cateva plugin-uri foarte bune, cum ar fi – All In One SEO Pack, sau Headspace2. Diferenta intre cele doua plugin-uri este destul de mare, ramane sa hotarati pe care din ele sa le folositi. In acest articol voi face referire la plugin-ul Headspace2, care este de mare ajutor pentru site-ul meu.

Posibilitatile oferite de acest plugin sunt multiple insa, cele mai importante sunt  – adaugarea in mod automat de titlu, descriere si cuvinte cheie pentru categorii, tag-uri, paginile de autori, arhivele si pagina de autentificare. In general, daca site-ul nu este optimizat bine, ce am enumerat mai sus vor fi in duplicate content. Pana nu de mult foloseam interzicerea indexarii categoriilor din fisierul robots.txt, pentru evitarea de duplicate content. Cu acest plugin categoriile sau tag-urile noastre vor avea o descriere si un titlu.

CUM NE AJUTA LA SEO PENTRU WORDPRESS!

In cazul in care avem multe categorii sau foarte multe tag-uri, cum de altfel se si intampla, avem posibilitatea adaugarii in mod automat a numelui categoriei sau al tag-ului si in continuare o descriere relevanta. Exemplul se poate vedea mai jos:

Categorii:

  • Titlul Paginii: %%category%% | Categorii SEO (%%category%%, va genera in mod automat numele categoriei)
  • Descriere: %%category%% – Categorii profesionale de Optimizare si Promovare Web, statistici SEO si Internet Marketing.

Tag-uri:

  • Titlul Paginii: %%tag%% | Teste si Statistici SEO (%%tag%%, va genera automat numele tag-ului)
  • Descriere: %%tag%% – Teste si Statistici SEO profesionale pentru firme si companii care doresc un loc mai bun in motoarele de cautare.

Se pot configura titlurile si descrierile in mod automat si pentru paginile de autori sau arhive. Ramane doar sa va hotarati la un titlu bun si la o descriere relevanta care sa va ajute in promovarea Web. Tag-urile speciale vor fi gasite in partea de jos a paginii plugin-ului, daca vor fi detectate in titlul unei pagini sau in descriere, vor fi inlocuite automat cu numele acestora.

Alte posibilitati interesante oferite de acest plugin, ar mai fi si folosirea separata pe pagini a diverselor template-uri sau fisiere CSS si JavaScript. Exista plugin-uri care incarca automat fisiere CSS sau JavaScript, cand site-ul este interogat in browser. Acestea se pot dezactiva si se pot incarca numai pe pagina sau articolul in care folosesc plugin-ul respectiv. In acest mod, site-ul meu se va incarca mai repede in browser, datorita numarului mic de fisiere CSS si JavaScript.

Descarca: Headspace2 – Plugin SEO pentru WordPress

Înapoi sus