Skip to content

Firefox si Page Speed

Procentul de optimizare cu Page Speed si Mozilla Firefox

Procentul de optimizare pentru site-ul nostru este foarte important. Foarte multi vizitatori controleaza daca o firma prestatoare de servicii SEO, are site-ul bine optimizat. In cursul zilei de ieri am facut update la Firefox, de la versiunea 12, la versiunea 13. Pentru ca zilnic testam procentul de optimizare al site-ului si in general dupa orice modificare in site, am testat cu Page Speed. Procentul de optimizare scazuse de la 96-97%, la 84-86%.  De unde venea problema? Am inceput sa testez si toate drumurile duceau la Google, fisierele JavaScript, incarcate in site pentru butonul Google Plus One.

Firefox si Page SpeedProblema era destul de grava, procentul de optimizare era foarte mic si la butonul de Plus, nu puteam renunta. Am incercat o gramada de variante cu adaugare de coduri in footer, etc. Daca eliminam codul Google, pentru Plus One, totul revenea la normal, 96-97%. In fiecare dimineata beau cafeaua la masa din bucatarie si mai intru de pe laptop sa citesc email-urile. De curiozitate am testat si site-ul respectiv cu Page Speed. Procentul de optimizare era de 96%! Super, problema sa rezolvat singura dar cum naiba? Oricum, ma linistisem.

Am ajuns la birou si m-am apucat de lucru, testez site-ul iarasi, 84-86%, optimizare. Mai las-o ca-i prea de tot, ce se intampla oare? Imediat m-am gandit la update-ul de ieri facut pentru Firefox. Am dat jos versiunea 13 si am instalat 12.1. Era totul perfect, optimizarea revenise, 95-96%. Problema era Firefox sau Page Speed, nu este compatibil cu aceasta versiune de Firefox.

Daca folositi acest mod de testare, ar trebui dezactivata optiunea de update automat pentru Firefox, poate face destule probleme. Compatibilitatea add-ons-urilor, cu noile versiuni de Firefox, pot crea probleme.

De unde pierdem puncte in testarea cu Page Speed!

  • Google Analitics – 1 procent
  • Google Plus One – 2 procente
  • Google Badge – 1 procent

In mod normal site-ul nostru este optimizat 99%. Datorita fisierelor incarcate de la Google, site-ul scade la 95-96%, oricum este bine si asa, chiar nu se poate mai mult, ar insemna sa nu mai avem imagini in pagina de start si nici un script de la Google.

Back To Top