Cursuri, conținut principal
Servicii de optimizare SEO

Fara extensie HTML sau PHP

Am optimizat destule site-uri create manual in PHP, sau HTML.  Majoritatea site-urilor la navigarea catre pagini secundare au extensia .html, sau .php, in URL. Nu este un lucru rau insa, parca mai frumos arata fara Fara extensie PHP sau HTMLextensie. De exemplu pagina de servicii va fi cam asa – http://site.ro/servicii.php, mai frumos ar fi – http://site.ro/servicii/. Aceste optiuni se pot aplica in fisierul .htaccess si nu este un lucru foarte greu. Voi lua ca exemplu un website creat in HTML, aici avem doua variante, adaugarea unui cod in fisierul .htaccess sau crearea unei structuri de directoare in care putem adauga cate un index.html, in fiecare director.

Cod de eliminare extensie .html

[raw] [/raw]

Cod de eliminare extensie .php

[raw] [/raw]

 

Putem crea o structura de directoare in care sa existe cate un fisier index.html. Spre exemplu, pentru pagina de contact voi crea un director /contact, in care voi adauga fisierul contact.html, redenumit in index.html. La accesarea in browser a paginii de contact, in loc de http://site.ro/contact.html, voi avea – http://site.ro/contact/.

 

In general, site-urile create in HTML, au continut mai putin, este destul de greu sa creezi multe pagini. In cazul in care va hotarati sa aplicati aceste optiuni, nu uitati ca trebuie sa faceti redirect 301, pentru fiecare URL, daca site-ul este deja indexat. Sa presupunem ca pagina noastra de contact are urmatorul URL – http://site.ro/contact.html. Am facut trecerea la http://site.ro/contact/. In fisierul .htaccess, voi aplica urmatorul cod:

 

[raw] [/raw]

Acest Articol are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus