SERVICII DE OPTIMIZARE SEO
Serviciul de optimizare SEO, se referă la partea tehnică a website-ului, serviciu care trebuie aplicat dupa partea de web design. Noi vom optimiza imaginile din site-ul Dvs., fişierele CSS şi JavaScript, tag-urile H1, H2, descrierile, titlurile şi vom echilibra conţinutul paginilor pentru o densitate cât mai bună a cuvintelor cheie sau expresiilor.

Culori in Web Design

Culori in Web Design

Culori in Web DesignCulori in Web Design – cromatica in web design, este foarte importanta, aranjamentul culorilor si asocierea fac un site sa nu fie obositor pentru vizitatori. In functie de domeniul de activitate al site-ului, se pot utiliza culori care scot in evidenta textul site-ului pentru a putea fi citit cu placere. Psihologia culorii, se ocupa cu analizarea efectelor emotionale si comportamentale produse de culori si de combinatii de culori. Persoanele specializate in web design, stiu sa asocieze atributele emotionale ale principalelor grupe de culori. Multi dintre Dvs., vor spune ca nu este foarte important sa stii cum sa asociezi culorile in website insa, din punctul meu de vedere este foarte important.

Voi lua ca exemplu culoarea rosie care are reputatia de a stimula adrenalina si tensiunea arteriala. Specialistii spun ca este o culoare tulburatoare, dramatica si bogata, care ajuta la cresterea metabolismului uman. Daca vom crea un website care prezinta sortimente de vin sau restaurante, vom folosi un rosu mai pamantiu care este asociat cu recoltele tomnatice, culesulsul viei, culoarea vinului, in asociere cu un verde pal sau maroniu rosiatic. Cum ar arata un website de acest gen, pe un fundal galben cu meniuri albastre sau alte culori ?

Culorile stridente sun foarte deranjante si de multe ori site-urile sunt parasite pentru acest lucru, sau cele care sunt inchise la culoare, nu toate persoanele au o vedere buna si nu trebuie sa fortam vizitatorul pentru a face diferenta intre fundal si text. O alta culoare care mie i-mi place foarte mult, este portocaliul, o culoare activa si energica. Portocaliul nu apare prea des in natura, ochiul uman este mai sensibil la aceasta culoare, se poate folosi la logo, bannere micute care atrag atentia vizitatorului. Un webdesigner bun, stie sa asocieze culorile cu domeniul de activitate al site-ului, stie sa creeze un banner sau un logo, care sa scoata in evidenta punctul forte al site-ului si sa atraga vizitatorii catre un serviciu pe care doreste sa il prezinte. Exista in Internet, website-uri specializate in combinatii de culori unde va puteti face o imagine despre cum ar trebui sa arate site-ul Dvs.

Save

Optimizare SEO
office@opti-seo.ro

Dorel Tanase - specialist in optimizare si promovare pentru motoarele de cautare. In domeniul SEO, din anul 2004. In anul 2007, am inceput sa creez pagini Web, in HTML si am urmat cursul dezvoltarii Internet-ului, cu toate CMS-urile aparute noi, incepand cu Mambo, Joomla, WordPress si apoi celelalte CMS-uri. Website-uri de vizitat: http://computerscom.ro, http://web-design.co.com, http://on-seo.co.uk

3 Comentarii
 • Ovidiu
  Adaugat la 18:13h, 19 septembrie Răspunde

  Foarte interesant articolul dvs., poate ar trebui completat putin cu simbolistica culorilor.
  Din cate stiti, site-ul meu este pe Rosu, citisem un articol de ceva vreme in care se scria ca rosul vinde, nu cred ca un utilizator paraseste un site doar pentru ca culoarea dominanta a site-ului este stridenta, ci mai degraba din cauza lipsei de continut atractiv si a design-ului invechit.
  De asemenea, chiar acum lucram la un site in domeniul imobiliar, unde culoarea predominanta este cea rosie, deci probabil si ei si-au ales culoarea dupa ceva statistici .

  PS: Chiar mi-ar folosi o parere profi despre cromatica aleasa pt site-ul meu

  O seara placuta

 • Romania SEO
  Adaugat la 01:14h, 20 septembrie Răspunde

  Adevarat ce spui Ovidiu! Mai sus am dat cateva exemple doar, rosul este intr-adevar o culoare cu care ochiul se intalneste zi de zi insa, daca textul nu este scos in evidenta, este foarte obositor si aici nu fac referire numai la rosu. Vad zilnic site-uri cu fundal inchis si text-ul tot spre inchis, chiar obositor. Daca ai vazut exemplele de culori 3D (vezi link), cred ca sunt foarte bine asociate, asta inseamna cromatica. Noi creem site-uri dupa placul clientului dar daca trebuie, putem da exemple din care sa aleaga ce il multumeste.

 • Filme online
  Adaugat la 07:07h, 23 septembrie Răspunde

  Bun articol, imi place acest blog. Un pic off-topic: va supun atentiei site-ul FILME1.NET – un site gratuit de filme online subtitrate in limba romana, fara reclame (!), rapid si foarte bun. Eventual, poate va intereseaza si un schimb de linkuri. Va multumesc anticipat!

Adaugati un comentariu la acest articol