Skip to content

Culori in Web Design

Culori in Web DesignCulori in Web Design – cromatica in web design, este foarte importanta, aranjamentul culorilor si asocierea fac un site sa nu fie obositor pentru vizitatori. In functie de domeniul de activitate al site-ului, se pot utiliza culori care scot in evidenta textul site-ului pentru a putea fi citit cu placere. Psihologia culorii, se ocupa cu analizarea efectelor emotionale si comportamentale produse de culori si de combinatii de culori. Persoanele specializate in web design, stiu sa asocieze atributele emotionale ale principalelor grupe de culori. Multi dintre Dvs., vor spune ca nu este foarte important sa stii cum sa asociezi culorile in website insa, din punctul meu de vedere este foarte important.

Voi lua ca exemplu culoarea rosie care are reputatia de a stimula adrenalina si tensiunea arteriala. Specialistii spun ca este o culoare tulburatoare, dramatica si bogata, care ajuta la cresterea metabolismului uman. Daca vom crea un website care prezinta sortimente de vin sau restaurante, vom folosi un rosu mai pamantiu care este asociat cu recoltele tomnatice, culesulsul viei, culoarea vinului, in asociere cu un verde pal sau maroniu rosiatic. Cum ar arata un website de acest gen, pe un fundal galben cu meniuri albastre sau alte culori ?

Culorile stridente sun foarte deranjante si de multe ori site-urile sunt parasite pentru acest lucru, sau cele care sunt inchise la culoare, nu toate persoanele au o vedere buna si nu trebuie sa fortam vizitatorul pentru a face diferenta intre fundal si text. O alta culoare care mie i-mi place foarte mult, este portocaliul, o culoare activa si energica. Portocaliul nu apare prea des in natura, ochiul uman este mai sensibil la aceasta culoare, se poate folosi la logo, bannere micute care atrag atentia vizitatorului. Un webdesigner bun, stie sa asocieze culorile cu domeniul de activitate al site-ului, stie sa creeze un banner sau un logo, care sa scoata in evidenta punctul forte al site-ului si sa atraga vizitatorii catre un serviciu pe care doreste sa il prezinte. Exista in Internet, website-uri specializate in combinatii de culori unde va puteti face o imagine despre cum ar trebui sa arate site-ul Dvs.

Save

Back To Top