Sari la conținut

Coduri .htaccess – Redirectare

Coduri Redirectare .htaccessCoduri .htaccess – exista foarte multe cazuri in care trebuie sa apelam la fisierul .htaccess. Pentru ca aceste cod-uri nu sunt cunoscute de toti webmasterii sau de persoanele care detin site-uri, am sa dau cateva exemple importante de redirectare domenii, pagini, articole, subdomenii si altele. Cod-urile adaugate in fisierul .htaccess mai sunt si in functie de serverul unde este hostat site-ul, multe firme de hosting au diverse restrictii sau sunt servere unde nu au update de PHP, etc. Am discutat cu cineva despre o redirectare de la un domeniu vechi, la un domeniu nou si codul arata cam asa:

Redirect 301 / http://romania-seo.ro

[contentdivider]

Aceasta redirectare nu este tocmai OK, daca la firma de hosting am 3-4 domenii hostate, se poate intampla ca redirectarea sa se  faca pentru toate domeniile daca domeniul principal este cel cu redirect. In exemplul de mai sus, am facut un redirect de la un domeniu vechi (slash "/", inseamna redirectarea radacinii, a tuturor URL-urilor din domeniu), catre domeniul romanbia-seo.ro.

 

Redirectare domeniu

 

 

Redirectarea unei pagini sau articol

 

 

Redirectare pentru servicii

Daca doriti ca vizitatorii sa fie redirectionati catre o alta pagina pentru a putea face modificari in site, puteti folosi un redirect din .htaccess, cu optiunea de excludere a IP-ului Dvs. Trebuie doar sa creati un fisier HTML si sa il adaugati in /root (public_html, sau unde sunt fisierele si directoarele site-ului). IP-ul specificat in .htaccess, va fi ignorat.

 

Înapoi sus