Cursuri, conținut principal
Servicii de optimizare SEO

Ce este SEO – Optimizarea unui articol

Ce este SEOSEO (Search Engine Optimization) si mai exact, optimizare pentru motoarele de cautare. Acest subiect este destul de discutat in Internet, dar inteles gresit de foarte multe persoane. Pe site-ul nostru, la sectiunea „Articole SEO„, veti gasi destule documentatii pe acest domeniu. Sa revenim la expresia „ce este SEO„, pe care o voi folosi ca expresie cheie pentru testarea acestui articol si pentru ca Dvs., sa intelegeti mai bine cum ar trebui sa arate un articol bine optimizat pe o anumita expresie.

Sa presupunem ca acest articol este prezentarea site-ului meu, adica pagina de start in care voi prezenta un anumit serviciu sau produs, in cazul meu expresia – ce este SEO. Crawlerele motoarelor de cautare trebuie sa extraga din continutul acestui articol expresia principala de promovare. Daca expresia pe care doresc sa o promovez, nu exista in continut sau are o densitate mare (expresia este folosita de prea multe ori intr-un text scurt), site-ul sau articolul meu nu va fi afisat in rezultatele organice.

Ce este SEO - Detalii despre optimizarea unui articolDaca observati, expresia – ce este SEO, a fost folosita la inceputul articolului, apoi am folosit aceasi expresie ingrosata (bold) si putin mai jos am folosit text inclinat (italic). Pana aici am facut referire la continut. Acest articol mai are titlul cu H1 si H2 (in cod HTML, arata asa – <h1>Titlul articol</h1>). Daca folositi o platforma WordPress, Joomla, etc., este posibil ca numele articolului sau a paginii sa fie automat transformat in H1.

Sa recapitulam si sa finalizam optimizarea continutului pe expresia „ce este SEO”.

 

  1. Sa avem H1, H2 si H3
  2. Sa incepem prezentarea cu expresia cheie principala
  3. Sa folosim expresia respectiva – bold, italic si underline
  4. Sa avem un link, de pe expresia respectiva catre un alt articol sau pagina
  5. Sa folosim o imagine cu descriere „ALT” – numele imaginii din cazul nostru va fi „ce-este-seo.jpg” si descrierea ALT, la fel insa cu scris normal. Ar fi trebuit sa folosesc inca o data aceasta expresie insa, era prea mult pe un spatiu destul de mic.

Din punctul meu de vedere nu va fi greu sa optimizati un articol sau o pagina. Scopul optimizarii unui articol sau a unei pagini, este de a imbunatati ranking-ul unei expresii sau al unui cuvant cheie pentru rezultate cat mai bune in motoarele de cautare. Atat deocamdata despre optimizarea unui articol. Puteti testa expresia „ce este SEO”, la densitate, utilizand un tool de pe site-ul nostru.

Acest Articol are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus