SERVICII DE OPTIMIZARE SEO
Serviciul de optimizare SEO, se referă la partea tehnică a website-ului, serviciu care trebuie aplicat dupa partea de web design. Noi vom optimiza imaginile din site-ul Dvs., fişierele CSS şi JavaScript, tag-urile H1, H2, descrierile, titlurile şi vom echilibra conţinutul paginilor pentru o densitate cât mai bună a cuvintelor cheie sau expresiilor.

Ce este SEO – Optimizarea unui articol

Ce este SEO – Optimizarea unui articol

Ce este SEOSEO (Search Engine Optimization) si mai exact, optimizare pentru motoarele de cautare. Acest subiect este destul de discutat in Internet, dar inteles gresit de foarte multe persoane. Pe site-ul nostru, la sectiunea „Articole SEO„, veti gasi destule documentatii pe acest domeniu. Sa revenim la expresia „ce este SEO„, pe care o voi folosi ca expresie cheie pentru testarea acestui articol si pentru ca Dvs., sa intelegeti mai bine cum ar trebui sa arate un articol bine optimizat pe o anumita expresie.

Sa presupunem ca acest articol este prezentarea site-ului meu, adica pagina de start in care voi prezenta un anumit serviciu sau produs, in cazul meu expresia – ce este SEO. Crawlerele motoarelor de cautare trebuie sa extraga din continutul acestui articol expresia principala de promovare. Daca expresia pe care doresc sa o promovez, nu exista in continut sau are o densitate mare (expresia este folosita de prea multe ori intr-un text scurt), site-ul sau articolul meu nu va fi afisat in rezultatele organice.

Ce este SEO - Detalii despre optimizarea unui articolDaca observati, expresia – ce este SEO, a fost folosita la inceputul articolului, apoi am folosit aceasi expresie ingrosata (bold) si putin mai jos am folosit text inclinat (italic). Pana aici am facut referire la continut. Acest articol mai are titlul cu H1 si H2 (in cod HTML, arata asa – <h1>Titlul articol</h1>). Daca folositi o platforma WordPress, Joomla, etc., este posibil ca numele articolului sau a paginii sa fie automat transformat in H1.

Sa recapitulam si sa finalizam optimizarea continutului pe expresia „ce este SEO”.

 

 1. Sa avem H1, H2 si H3
 2. Sa incepem prezentarea cu expresia cheie principala
 3. Sa folosim expresia respectiva – bold, italic si underline
 4. Sa avem un link, de pe expresia respectiva catre un alt articol sau pagina
 5. Sa folosim o imagine cu descriere „ALT” – numele imaginii din cazul nostru va fi „ce-este-seo.jpg” si descrierea ALT, la fel insa cu scris normal. Ar fi trebuit sa folosesc inca o data aceasta expresie insa, era prea mult pe un spatiu destul de mic.

Din punctul meu de vedere nu va fi greu sa optimizati un articol sau o pagina. Scopul optimizarii unui articol sau a unei pagini, este de a imbunatati ranking-ul unei expresii sau al unui cuvant cheie pentru rezultate cat mai bune in motoarele de cautare. Atat deocamdata despre optimizarea unui articol. Puteti testa expresia „ce este SEO”, la densitate, utilizand un tool de pe site-ul nostru.

Optimizare SEO
office@opti-seo.ro

Dorel Tanase - specialist in optimizare si promovare pentru motoarele de cautare. In domeniul SEO, din anul 2004. In anul 2007, am inceput sa creez pagini Web, in HTML si am urmat cursul dezvoltarii Internet-ului, cu toate CMS-urile aparute noi, incepand cu Mambo, Joomla, WordPress si apoi celelalte CMS-uri. Website-uri de vizitat: http://computerscom.ro, http://web-design.co.com, http://on-seo.co.uk

3 Comentarii
 • relu
  Adaugat la 10:13h, 14 septembrie Răspunde

  Foarte bune sfaturile dvs pentru optimizarea siteului. Introduceti si un exemplu html pentru folosirea ALT la imagini

 • johnandroid
  Adaugat la 07:08h, 04 octombrie Răspunde

  utile sfaturile

 • radu
  Adaugat la 17:14h, 13 februarie Răspunde

  multumim pentru sfaturi – sunt ce trebuie 🙂

Adaugati un comentariu la acest articol