Skip to content

TYPO3 – Prezentare CMS

TYPO3 - Content Management SystemTYPO3 – un sistem de dezvoltare a paginilor Web, gratuit. Aceasta platforma este un CMS (Content Management System), la fel ca Joomla, WordPress, Drupal, etc. Din punctul meu de vedere ca si sisteme stabile si usor de utilizat, as putea da cate o nota pentru fiecare platforma si ordinea ar fi – WordPress, Joomla, Drupal, TYPO3. Pot spune ca toate platformele au cate o problema de securitate insa, imi amintesc in anul 2010, prin luna Aprilie, ca TYPO3 a avut o situatie critica legata de securitate. Au fost destule probleme in Internet, pana la urma s-a trecut la o noua versiune pentru ca toate versiunile TYPO3 4.3.x, au fost cu probleme.

 

Platforma TYPO3, are foarte putini utilizatori in tara noastra, majoritatea folosesc WordPress si Joomla. Daca aveti un website dezvoltat pe platforma TYPO3, puteti apela la serviciile noastre de optimizare. Aceasta platforma nu se optimizeaza tocmai usor si pot spune ca este singura platforma care face abuz de reclama cu diverse coduri adaugate in fisierele PHP. Un profesionist, poate elimina aceste coduri si poate face ca site-ul Dvs., sa fie profesional.

 

Nu voi face referire la functionalitati, design sau posibilitatile utilizatorilor in administrarea site-ului. Toate CMS-urile ofera aceste posibilitati. Si TYPO3, are foarte multe extensii care fac diverse servicii. Daca esti profesionist, vei putea modifica orice parte a site-ului.

 

Am gasit pe Internet un articol despre cativa specialisti in TYPO3, acreditati la Viena, care fac parte dintr-o companie de la Tg. Mures. Am vazut cateva exemple de site-uri dezvoltate pe aceasta platforma de specialistii acreditati. Chiar nu am nimic cu ei, nu ii cunosc si ii respect pentru aceste certificari insa, una este diploma si alta este meseria. Am testat doua site-uri si aveau procent de optimizare intre 50-60%, lipsa descrieri sau tag-uri H1, H2. si multe alte probleme de optimizare. Asta inseamna diploma si experienta nu. Ca si design, site-urile sunt OK, optimizarea este la pamant, un specialist trebuie sa fie un specialist, nu are voie sa faca astfel de greseli indiferent de platforma sau limbajul folosit.

Back To Top