Sari la conținut

Taxa anuală pentru Domeniile .ro

Taxa anuală pentru Domeniile .ro – Oare spre unde ne îndreptăm cu ţărişoara asta? Eu ştiu bine că atunci când am cumpărat un domeniu .ro, preţul plătit a fost pe viaţa şi aşa ştie toată lumea. Acum ROTLD, are în desfăşurare o afacere de milioane de Euro, care vor fi scoşi din aceasta tâmpenie abuzivă.

Este posibil ca pentru apartamentul pe care deja l-am plătit, să se pună o altă taxă lunară, adică un fel de chirie! Taxa anuală de înregistrare şi reânnoire al unui domeniu .ro se stabileşte, la propunerea Registrului, prin ordin al ministrului pentru Societatea Informaţională. Ne putem gândi ce prostii se vor mai naşte în România şi câte abuzuri.

Cum să plătesc taxa anuală pentru ceva care deja este al meu? Se presupune că pentru un nume de domeniu se va plăti anual 15-17 Euro, păi asta este jaf la drumul mare şi unde mai pui că poţi plăti numai pe 2 ani. Unde sunt milioanele de euro, deja încasate pe domeniile “vândute”?

Data de la care se va “impune” această taxă pentru numele de domenii va fi data publicarii în Monitorul Oficial a ordinului. Persoanele sau companiile care au deja nume de domenii au obligaţia reânnoirii acestora în termen de maxim 3 luni de la data publicării ordinului în Monitorul Oficial.

Mentalitatea comunistă de ROTLD, este în floare. Chiar nu am idee ce oameni sunt angajaţi acolo. Am avut de două ori ceva probleme şi am sunat la această instituţie. De două ori am sunat şi de două ori am discutat cu două persoane respingătoare, fară puţin respect faţă de consumator. Cu ceva timp în urmă au mai adăugat şi tâmpenia cu codul pentru orice modificare adusă numelui de domeniu.

După părerea mea, ROTLD, este singura instituţie care are un site jalnic, cu toate că au încasat sute de milioane de Euro. Nu poţi administra numele de domenii decât separat, nu ai un panou de administrare cum ar fi normal şi dacă ceri să fii informat cu ce domenii ai, trebuie să plăteşti o taxă de 100 Euro! Hai că sunteţi de toata ruşinea.

Parcă văd că pe această “gogoaşă”, ROTLD, se vor bate capii pricopsiţi din România şi nu cred că românul, asa cum este el considerat, nu va fi isteţ să cumpere nume de domenii .com, sau cu alte extensii, pentru că sunt mai ieftine. Sunt sigur că se va renunţa la foarte multe nume de domenii din cauza acestor taxe şi nu spun că nu este bine însă, ele vor fi revândute la nişte preţuri mari, avantaj pentru cei cu relaţii acolo şi nu mă mir să mai apară un alt site care să vândă domeniile la care se va renunţa.

Înapoi sus