Skip to content

SEO WordPress

SEO WordPressSEO WordPress – In articolele create de mine pentru diverse servicii SEO sau configurari de platforme cum ar fi Joomla, WordPress, Drupal, Magento, etc. am incercat sa usurez munca vizitatorilor site-ului meu in speranta ca voi fi mai cunoscut si voi beneficia de mai mult respect intre profesionistii SEO, din Romania. Cu siguranta nu toti dezvaluie anumite secrete, mai ales pentru platformele gratuite si modul de promovare. Fiecare are un standard si in functie de imprejurari ( ma refer la site-urile care promoveaza cuvinte cheie grele ), aplica altfel serviciile.

Modul meu de gandire este altfel si cu siguranta exista multe persoane ca mine, poate si din cauza varstei, nu mai este invidie, vezi altfel lucrurile si lucrezi pentru a te intretine, nu mai mergi pe "pricopseala, vorba romanului ! Bun, am sa dau cateva detalii importante despre WordPress si ma voi referi special la continutul duplicat pe care il puteti vedea in Webmaster Tools. In momentul in care ai mai multe articole, WordPress, genereaza automat pagini, de exemplu – /page-1/, /page-2/, etc. Aceste pagini pot avea acelasi titlu si aceeasi descriere. Continutul duplicat face rau site-ului, motoarele de cautare te pot decontoriza, puterea site-ului scade si in acelasi timp site-ul scade in cautari. Ce putem face pentru platforma WordPress ! In /wp-content/themes/numele temei/, exista un fisier header.php, copiati codul de mai jos si il adaugati intre <head> si </head>. In acest mod, paginile generate automat vor avea optiunea "noindex,follow", lucru bun, vom scapa de continutul duplicat !

 

<?php if ( is_paged() ) { ?>
<meta name=”robots” content=”noindex,follow” />
<?php } ?>

 

SEO WORDPRESS – CONTINUT DUPLICAT – Un alt secret, este configurarea fisierului robots.txt. Acest fisier trebuie sa existe in orice model de site Web, chiar daca este platforma gratuita sau un site in HTML. Fisierul respectiv este un fisier text, care poate fi creat cu notepad si optiunile aratate de mine le puteti copia acolo.

 

Descarca robots.txt

 

CONFIGURARE ROBOTS.TXT – In cazul in care ati creat un director cu un anumit continut si nu vreti sa fie indexat, doar adaugati in partea de sus la optiunile cu Disallow, directorul dorit. Acestea au fost doua dintre multe alte optiuni de configurare SEO WordPress, sper sa va ajute si promit ca voi reveni cu noi articole pentru a avea un site de succes.

Back To Top