Sari la conținut

SEO sau papucii rupti !

Despre SEOSEO sau papucii rupti – o expresie bizara, chiar unica in Internet, am fost inspirat de pe un blog, al carui webmaster se plangea ca de cativa ani nu poate creste Page Rank-ul si in cautari este tot de la pagina 5 in jos. Pai ce sa spun, nu's de ce dar ceva nu este bine! Am intrat pe cateva pagini si articole de pe blog-ul respectiv si am vazut de unde vin problemele. Daca multi dintre noi nu stiu sau nu gandesc pana la acel nivel, pot afla ca algoritmii Google, sunt creati de oameni, de oameni ca noi care sunt specialisti in domeniul SEO, stiu ce inseamna SPAM, stiu ce inseamna un site structurat bine si mai stiu ce inseamna si un continut relevant.

Foarte multe persoane citesc articolele create de noi si ar trebui sa observe ca sunt create cu un anumit scop, in primul rand, cel care citeste sa inteleaga despre ce este vorba si in al doilea rand, crawlerele motoarelor de cautare sa stie ce anume am dorit sa promovez in acel articol sau pagina. Sincer, in acest articol nu promovez nimic sau poate pana la sfarsit ma voi gandi, important este ca avem un pic de invatat. In titlu scriam ceva legat de "SEO sau papucii rupti", pai da, daca eu am niste papuci rupti si concurez la nu's ce maraton, voi avea de suferit si nici realizari nu voi avea, ma incurca, pica din picior si uite cum vine unul cu niste pume in piciare si trece in fata.

Daca site-ul tau nu este structurat bine, are erori de toate neamurile si imaginile sunt de cate 300 de KB, cum sa cresti ? Cum sa ajungi acolo unde doresti ? Poti inscrie site-ul in zece mii de directoare si poti avea o stiva de link-uri, nu te poti bate cu un site structurat si optimizat bine, chiar nu ai cum. Vedeam in blog-ul celui care se tot plangea, link-uri de genul – "/2011/08/04/despre-page-rank/, pai cand se va ridica cu asemenea carnat de link ?

Ce trebuie sa stiu ? Pai sa am un procent de optimizare bun, sa am un continut cat de cat relevant, site-ul sa fie inscris in doua trei directoare bune, sa nu am erori XHTML si CSS, sa public in retele sociale, cateva link-uri venite spre site din continut pe cuvinte cheie, sa am imagini optimizate si cu descriere, etc. Pai da, atunci pot comenta ! Un site nu inseamna numai culoare, trebuie sa aiba densitate, proximitate, relevanta, o sfera de link-uri, etc.

Înapoi sus