Sari la conținut

SEO 2012 (rezumat)

SEO 2012 – pentru ca sunt in concediu undeva in varf de munte si conexiunea mea la Internet este destul de slaba, am studiat putin mai mult efectele negative ale motoarelor de cautare si in special cele de la Google. Anul acesta Google, a facut prea multe modificari, foarte multe companii au avut de suferit din diverse motive, fie ca au folosit metode SEO, neortodocse fie ca au folosit metode naturale. Sutele de algoritmi din Google, au dat Internet-ul peste cap, chiar nu mai stii ce si unde sa optimizezi, astazi esti bine si maine esti pe nicaieri, fara ceva modificari in site.

Exista foarte multe discutii in Internet, ca Google, este aproape de final, nu mai poate da rezultate relevante si atacurile asupra site-urilor bune sunt din ce in ce mai multe. Atata timp cat Google, detine monopolul in Internet, poate face ce doreste.

SEO 2012 - Detalii SEO in 2012Am studiat putin rezultatele afisate de Yahoo si Bing, pentru cateva expresii, total diferite rezultatele fata de cele din Google. Yahoo si Bing, scot in evidenta numele de domeniu, de exemplu pentru expresia “servicii SEO”, vor aparea in primele locuri site-urile – servicii-seo.ro, servicii-seo.org, etc. Rezultatele nu -mi se par tocmai bune pentru ca unul din aceste site-uri este al nostru si nu s-a muncit deloc la el, are cinci pagini si atat, prezinta doar servicii.

Prestatorii de servicii SEO, din Romania, nu mai pot tine pasul cu schimbarile algoritmilor Google, pentru ca nu mai sunt naturali. Poti munci la un website zi si noapte, doar adaugare de continut unic si link-uri naturale, a doa zi esti pe nicaieri, motivul? Nici un motiv, nu mai existi in cautari si gata! Daca afacerea noastra depinde doar de un singur site, este o greseala majora, trebuie sa prezinti serviciile pe cel putin doua site-uri altfel, afacerea poate fi distrusa in cateva minute.

Înapoi sus