Cursuri, conținut principal
Servicii de optimizare SEO

Schimbare URL WordPress

Schimbare URL WordPressSchimbare URL, WordPress – stim foarte bine ce inseamna securitatea in Internet. Un website care nu este configurat corect, este foarte usor de atacat si cum multe sunt persoanele care se ocupa cu aceste lucruri, ar fi cazul sa ne pazim. Cu cat partea de administrare a site-ului este mai greu de accesat, cu atat siguranta va fi mai mare. Persoanele care au instalat si configurat o platforma wordPress, stiu ca accesul la administrarea site-ului se face din /wp-admin si partea de plugin-uri, template, etc. din /wp-content. Este foarte indicat sa ascundem fisierele si directoarele WordPress. Ce putem face pentru ascunderea fisierelor si directoarelor platformei WordPress?

Procesul nu este foarte simplu, trebuie un pic de atentie pentru a nu se risca deteriorarea site-ului. In mod normal, nu ar trebui sa fie o problema asa de mare, faceti un backup la site si totul va fi OK. Voi face referire la un site care este instalat direct in /public_html, daca site-ul se afla in /public_html/romania-seo.ro, atunci vom lucra acolo. Pentru inceput am sa arat structura normala de fisiere WordPress. Aici este posibil sa mai aveti ceva directoare sau fisiere create.

Structura de fisiere WordPress

Procedura de schimbare URL WordPress:

  • Creem un director (unde sunt celelalte directoare si fisiere) si ii dam un nume mai greu de retinut, de ex. Xtc75
  • Selectam toate directoarele si fisierele, in afara de – .htaccess, index.php, robots.txt, fisierele de sitemap (sitemap.xml, etc. daca acestea exista) si le copiem in directorul Xtc75. Atentie sa nu selectati si directorul Xtc75!
  • Intram in panoul de administrare WordPress, mergem la Setari (Settings) si modificam calea catre fisierele si directoarele WordPress, adica dupa URL-ul site-ului, punem /Xtc75 si salvam. Pentru ca site-ul sa lucreze, mai avem cateva modificari de facut, nu va speriati ca primiti ceva eroare!

Modificare URL

 

Dupa cum observati, calea catre fisiere si directoare este una si catre site alta. In site nu se modifica nici un URL, doar se va incarca continutul din alta parte. Urmatorul pas va fi modificarea fisierului index.php. Daca observati, la linia 17, unde este textul „Loads the WordPress Environment and Template”, am pus in fata calea catre fisierele si directoarele WordPress.

Modificarea cale index.php

Dupa modificarea si salvarea fisierului index.php, site-ul va reveni la normal si putem sterge fisierele si directoarele din /public_html sau din locatia din care le-am mutat in directoarul creat. Atentie la index.php, .htaccess, etc., sa nu le stergeti! Cand va veti loga in panoul de administrare WordPress, va trebui sa scrieti in browser: http://site.ro/Xtc75/wp-admin. Daca aveti un fisier robots.txt configurat, nu uitati sa puneti in fata cailor de restrictionare sau caii catre sitemap.xml si numele directorului unde ati mutat WordPress-ul. Daca ceva nu este in regula, puteti lasa un comentariu si vom rezolva foarte repede. Succes!!

Acest Articol are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus