SERVICII DE OPTIMIZARE SEO
Serviciul de optimizare SEO, se referă la partea tehnică a website-ului, serviciu care trebuie aplicat dupa partea de web design. Noi vom optimiza imaginile din site-ul Dvs., fişierele CSS şi JavaScript, tag-urile H1, H2, descrierile, titlurile şi vom echilibra conţinutul paginilor pentru o densitate cât mai bună a cuvintelor cheie sau expresiilor.

Schimbare URL WordPress

Schimbare URL WordPress

Schimbare URL WordPressSchimbare URL, WordPress – stim foarte bine ce inseamna securitatea in Internet. Un website care nu este configurat corect, este foarte usor de atacat si cum multe sunt persoanele care se ocupa cu aceste lucruri, ar fi cazul sa ne pazim. Cu cat partea de administrare a site-ului este mai greu de accesat, cu atat siguranta va fi mai mare. Persoanele care au instalat si configurat o platforma wordPress, stiu ca accesul la administrarea site-ului se face din /wp-admin si partea de plugin-uri, template, etc. din /wp-content. Este foarte indicat sa ascundem fisierele si directoarele WordPress. Ce putem face pentru ascunderea fisierelor si directoarelor platformei WordPress?

Procesul nu este foarte simplu, trebuie un pic de atentie pentru a nu se risca deteriorarea site-ului. In mod normal, nu ar trebui sa fie o problema asa de mare, faceti un backup la site si totul va fi OK. Voi face referire la un site care este instalat direct in /public_html, daca site-ul se afla in /public_html/romania-seo.ro, atunci vom lucra acolo. Pentru inceput am sa arat structura normala de fisiere WordPress. Aici este posibil sa mai aveti ceva directoare sau fisiere create.

Structura de fisiere WordPress

Procedura de schimbare URL WordPress:

 • Creem un director (unde sunt celelalte directoare si fisiere) si ii dam un nume mai greu de retinut, de ex. Xtc75
 • Selectam toate directoarele si fisierele, in afara de – .htaccess, index.php, robots.txt, fisierele de sitemap (sitemap.xml, etc. daca acestea exista) si le copiem in directorul Xtc75. Atentie sa nu selectati si directorul Xtc75!
 • Intram in panoul de administrare WordPress, mergem la Setari (Settings) si modificam calea catre fisierele si directoarele WordPress, adica dupa URL-ul site-ului, punem /Xtc75 si salvam. Pentru ca site-ul sa lucreze, mai avem cateva modificari de facut, nu va speriati ca primiti ceva eroare!

Modificare URL

 

Dupa cum observati, calea catre fisiere si directoare este una si catre site alta. In site nu se modifica nici un URL, doar se va incarca continutul din alta parte. Urmatorul pas va fi modificarea fisierului index.php. Daca observati, la linia 17, unde este textul „Loads the WordPress Environment and Template”, am pus in fata calea catre fisierele si directoarele WordPress.

Modificarea cale index.php

Dupa modificarea si salvarea fisierului index.php, site-ul va reveni la normal si putem sterge fisierele si directoarele din /public_html sau din locatia din care le-am mutat in directoarul creat. Atentie la index.php, .htaccess, etc., sa nu le stergeti! Cand va veti loga in panoul de administrare WordPress, va trebui sa scrieti in browser: http://site.ro/Xtc75/wp-admin. Daca aveti un fisier robots.txt configurat, nu uitati sa puneti in fata cailor de restrictionare sau caii catre sitemap.xml si numele directorului unde ati mutat WordPress-ul. Daca ceva nu este in regula, puteti lasa un comentariu si vom rezolva foarte repede. Succes!!

Optimizare SEO
office@opti-seo.ro

Dorel Tanase - specialist in optimizare si promovare pentru motoarele de cautare. In domeniul SEO, din anul 2004. In anul 2007, am inceput sa creez pagini Web, in HTML si am urmat cursul dezvoltarii Internet-ului, cu toate CMS-urile aparute noi, incepand cu Mambo, Joomla, WordPress si apoi celelalte CMS-uri. Website-uri de vizitat: http://computerscom.ro, http://web-design.co.com, http://on-seo.co.uk

6 Comentarii
 • Stefan
  Adaugat la 00:39h, 29 decembrie Răspunde

  Ingenios, dar consider ca nu suficient. Daca cineva chiar are ura pe tine, te sparge indiferent de sursa de unde se preia continutul.. doar ca e mai greu cei drept. Sa zicem ca acest pas il faci ca sa nu fii hackuit de orice incepator. Mersi

 • Romania SEO
  Adaugat la 07:07h, 29 decembrie Răspunde

  Voi reveni cu un material in care am sa arat cum incarcam CSS si JS, din alte locatii. In acest mod, codul sursa va fi curat si cam greu de gasit folderul in care se tine WordPress.

 • Adriana
  Adaugat la 00:19h, 11 martie Răspunde

  Stii ce mai lipsea de la finalul tutorialului? Sa explici cum se poate restrictiona accesul la robots.txt pentru useri normali…doar botii google, yahoo bing sa aiba acces. Altfel e inutila modificarea, un hacker se va uita si in robots.txt si va vedea acolo ce ai facut…

 • Adriana
  Adaugat la 00:20h, 11 martie Răspunde

  Revin…cred ca mai simplu e sa pui parola pe wp-admin din .htaccess si gata durerea de cap.

 • Romania SEO
  Adaugat la 11:30h, 11 martie Răspunde

  Buna Adriana! Merci pentru raspuns, chiar astazi am sa fac un material despre robots.txt, este intr-adevar un fisier care ar trebui ascuns insa, nu este chiar asa de usor.

 • Romania SEO
  Adaugat la 13:40h, 11 martie Răspunde

  Am creat un articol pentru ascundere robots.txt, cred ca este interesant!
  http://opti-seo.ro/securitate-website-ascundere-robots-txt/

Adaugati un comentariu la acest articol