Skip to content

Scaderi in Google

Scaderi in Google – Am site-ul penalizat, ce sa fac? – Cat de mult a afectat Google Penguin site-ul Dvs.? Ce posibilitati de revenire am?

Scaderi in GoogleArticol cu numarul patru despre scaderile dramatice in rezultatele organice Google. Motivele, Panda si Google Penguin, doua arme pe care Google, le imbunatateste impotriva SPAM-ului si a proastei optimizari pe diverse site-uri. Dupa cum poate ati citit pe forum-uri sau diverse site-uri si bloguri, foarte multe companii au avut de suferit, au fost pur si simplu spulberate din Google, nu au mai existat in cautari sau au scazut dramatic. Motivele sunt multiple si inca nimeni nu poate spune motivul exact. Website-urile la care se vede clar motivul, sunt destul de putine si aici ma refer in special la site-urile care au repetari in exces la expresiile cheie pentru promovare si backlink-uri venite de pe site-uri slabe.

Toate firmele SEO, din lume incerarca sa dezlege acest mister, se folosesc tot felul de tool-uri, se fac grafice si statistici pe expresii sau cuvinte cheie la site-urile care au fost penalizate, se discuta pe forum-uri si bloguri si nu in ultimul rand, se folosesc cuvinte grele impotriva Google.

De unde incepem sa analizam?

  • In primul rand va trebui sa citim statisticile din Webmaster Tools si Google Analitics, daca exista cont si site-ul foloseste aceste servicii. Aici se poate vedea exact de cand site-ul a avut scaderi in trafic si poate chiar un email de la Google.
  • Urmatorul pas important este analiza pentru continut duplicat. Foarte multe site-uri folosesc blog-uri sau alte domenii unde prezinta serviciile sau produsele cu link direct catre site-ul principal.
  • Backlink-urile de proasta calitate si pot spune ca foarte multi webmasteri se lupta pentru eliminarea acestor backlink-uri. Problema este ca nu se rezolva peste noapte, sunt foarte greu de eliminat daca ele sunt in numar mare.

Scaderi in cautarile pe GoogleUnele website-uri sunt supra optimizate si acest lucru deranjeaza la Google. Dupa eliminarea eventualelor probleme ale site-ului, trebuie doar sa adaugati continut pe site, ceva articole sau stiri importante din firma sau compania Dvs. Serviciile SEO, aplicate unui website, sunt pentru a imbunatati traficul care poate duce la noi clienti, la noi contracte insa, daca aceste servicii sunt aplicate foarte bine, Google Penguin te poate scoate din cautarile organice, lucru care pentru mine personal nu este OK.

Daca website-ul Dvs., a fost afectat de Panda si Google Penguin, poate ca nici nu mai exista mod de revenire sau nu asa de repede pe cat ati dori. Important este sa discutati cu o persoana specializata in acest domeniu pentru crearea unui audit SEO. Pagina noastra de start a fost afectata de acest algoritm (Google Penguin) si credem ca am descoperit si motivul. In Webmaster Tools, la sectiunea “Traffic”, puteti vedea de unde vin link-urile catre site-ul Dvs. Catre Romania SEO, vin 23.500 de link-uri de pe un site care nu mai exista si sincer sa fiu nici nu stiu cum a ajuns site-ul nostru acolo. Problema grava este ca aceste link-uri vor disparea foarte greu, chiar daca ele nu mai exista. Alt motiv pentru penalizare nu a existat.

Puteti citi pe acelasi subiect:

Back To Top