Skip to content

Recuperare dupa Google Penguin

Foarte multe website-uri au fost afectate de Google Penguin si se incearca recuperarea lor de catre webmasteri. Problema este ca unele site-uri nu mai au nici o sansa de recuperare, raman undeva dupa pagina 2 sau 3, pe expresiile principale din cauza backlink-urilor venite de pe diverse domenii sau comentarii pe blog-uri. Site-ul nostru Romania-SEO.ro, a fost si el afectat. Am incercat recuperarea, am renuntat la diverse link-uri, am micsorat densitatea pe expresiile cheie din pagina de start, etc. Dupa trei saptamani, ne aflam undeva pe pagina 3 sau 5, pentru doua din expresiile promovate.

Ofertele pentru Servicii SEO, nu sunt cautate pe pagina 3 in Google, sau pe pagina 5! Recuperare dupa Google PenguinCe era de facut? Constient ca site-ul se va recupera destul de greu sau deloc, am hotarat sa schimbam numele de domeniu. In felul acesta am scapat de link-urile slabe si de comentariile pe blog-uri sau link-urile venite de la cateva directoare Web, romanesti.

Schimbarea numelui de domeniu a fost facuta ieri 19.05.2012, am achizitionat domeniul opti-seo.ro si am schimbat si firma de hosting. Ce am pierdut! Pot spune ca nu este o pierdere mare, ci din contra, ne vom lupta doar pentru link-uri de calitate si renuntarea la directore Web. Ar fi fost o mare problema daca se pierdeau click-urile pe Google Plus One insa, am mai folosit acest mod de schimbarea si eram 80%, sigur ca numarul de click-uri pe Google Plus, se va transfera. Acum ramane doar sa asteptam urmatorul update de Page Rank, speram sa primim ce am pierdut, adica Page Rank 4.

Daca schimbarea numelui de domeniu se face corect, site-ul se indexeaza foarte repede, in doar cateva ore dupa punerea online, erau peste 100 de link-uri indexate. Foarte multi webmasteri nu renunta din cauza vechimii numelui de domeniu sau Page Rank si m-i se pare corect insa, mai sanatos este sa tai raul de la radacina, pleci la drum cu palarie noua.

Back To Top