Sari la conținut

Nofollow – Atribut special

Nofollow – un atribut special care ne poate salva de probleme. In ultimul timp, se pune accent pe stoparea vanzarii de link-uri si penalizarea site-urilor care fac acest lucru. La vanzarea si cumpararea de link-uri, pot avea probleme si cei care vand dar si cei care cumpara. Parerile mele despre acest subiect sunt putin diferite si pot spune ca sunt lucruri probate pe un numar considerabil de site-uri. Nu cred ca daca voi cumpara un link de la un site cu Page Rank mare si trafic bun, voi fi penalizat, eu cred ca Google, se refera la site-urile care au destul de multe si incearca o fortare de promovare prin intermediul link-urilor.

Nofollow

Este foarte important pentru site-ul Dvs., sa stiti cum se foloseste acest atribut, unde trebuie pus si cum trebuie pus. Am sa va dau cateva exemple despre atribut-ul nofollow si modul in care puteti folosi aceasta optiune. Eu detin in jur de 30 de site-uri si am cateva link-uri de la un site la altul. Cand Google, a inceput vanatoarea de link-uri, sunt sigur ca nu avea cum sa stie care sunt site-urile mele si este posibil sa fi considerat ca unul din site-urile mele a cumparat link-uri.

Se tot discuta despre DOFOLLOW, eu cred ca nu exista aceasta optiune, este doar o expresie care nu se poate folosi. Daca nu se foloseste atribut-ul nofollow, este clar ca este dofollow, nu poti crea un link catre o pagina cu atribut-ul dofollow, practic aceasta optiune nu exista.

ATRIBUT-UL NOFOLLOW – CUM IL FOLOSIM

Cea mai folosita la ora actuala este optiunea prin care spui motoarelor de cautare ca link-ul respectiv merge catre o pagina detinuta de tine.

  • <a href="http://romania-seo.com/author/" rel="author">Dorel Tanase</a>

Esteposibil ca eu sa nu doresc transferul de Page Rank, catre acel site, ci doar sa specific ca este site-ul meu.

  • <a href="http://romania-seo.com/author/" rel="me nofollow">Dorel Tanase</a>

Optiunea simplapentru un link care pleaca catre un site sau catre o pagina inferioara din site si nu doresc sa fie urmarita. In acest mod nu se va transfera din Page Rank-ul primit de la Google.

  • <a href="http://romania-seo.com" rel="nofollow">Director Web SEO</a>

O alta importanta a acestui atribut, este adaugarea lui pentru link-urile care duc spre utilizatori, spre administrare site, etc. Pntru acest lucru, exista un plugin foarte util, care poate fi folosit pe platformele WordPress. Acest plugin are optiuni pentru nofollow so noindex.

Descarcati plugin: Ultimate Noindex Nofollow Tool

Înapoi sus