Skip to content

Motoare de cautare!

Ce sunt motoarele de cautare

Motoare de cautare – pentru ca activitatea noastra este optimizarea paginilor Web, pentru motoarele de cautare, aproape zilnic trebuie sa dam explicatii despre modul de indexare in motoarele de cautare. Avem foarte multe intrebari de la clientii Romania SEO si trebuie sa explicam modul de lucru al fiecarui motor de cautare. In general, ne bazam pe Google, sunt cazuri in care ni se cer promovari pentru Bing, Yahoo sau Ask, dar trebuie sa recunoastem ca se intampla foarte rar. Avem cereri de promovare pentru diverse site-uri si ni se cer lucruri aproape imposibile, trebuie sa explicam la fiecare client in parte ca promovarea unui website trebuie facuta dupa "legile", motoarelor de cautare, dupa cerintele lor.

Motoarele de cautare nu sunt persoane, sunt create de profesionisti si sunt in continua dezvoltare, se aduc imbunatatiri, se modifica sau se schimba algoritmi, se incearca eliminarea SPAM-ului, eliminarea din cautari a site-urilor cu continut duplicat sau a site-urilor care incearca promovarea fortata. Chiar daca la baza motoarelor de cautare importante se afla sute de programatori, ele nu stiu sa citeasca design-ul unui website, sau aranjamentul de culoare, ele citesc doar text, text relevant. Culoarea, design-ul, aranjamentul in pagina, sunt optiuni pentru vizitatori si cu siguranta nu trebuiesc ignorate.

Voi lua ca exemplu un magazin online! Apelam la o firma de Web Design, stabilim structura paginilor, stabilim titluri, descriere pentru paginile principale si startam adaugarea de produse. Un produs adaugat intr-un website, inseamna de fapt un articol care trebuie sa contina text, imagine, etc. motoarele de cautare trimit crawlere (paianjeni care aduna date din site si le duc in serverele motoarelor de cautare, pentru indexare). Daca textul produsului respectiv se gaseste pe inca 200, de site-uri, care va fi primul in cautari? Site-ul meu creat de doua saptamani sau cel care a fost creat acum 5 ani? Cu siguranta va fi cel vechi. Daca un specialist in domeniul SEO, va avea grija ca produsele (articolele din site), oferite de firma Dvs., sa aiba o descriere relevanta, un titlu bun, o imagine care sa contina o descriere "alt", un link de pe o expresie catre un alt produs sau serviciu oferit in site, cu siguranta in cel mai scurt timp va aparea in cautarile organice.

Pentru ca noutatile sau modificarile aduse diverselor pagini sa fie vizibile in motoarele de cautare, crawlerele trebuie sa viziteze site-ul, sa adune date, sa le duca in servere si sa le afiseze utilizatorilor in cautari. Este posibil ca site-ul nostru sa nu fie vizitat un timp indelungat, modificarile nu apar instant, crawlerele trebuiesc chemate, stimulate cu diverse soft-uri speciale. Aceste servicii sunt oferite numai de firme sau persoane specializate in servicii SEO.

Back To Top