Sari la conținut

Marketing Afiliat

Marketing Afiliat

Marketing Afiliataceasta forma de promovare a produselor sau serviciilor, face parte din categoria Online Marketing, adica modul in care poti promova un produs prin intermediul altor pagioni Web.

De unde vine expresia "Afiliat" si la ce se refera!

In acest serviciu sunt doua categorii de persoane, cei care vor reclama si mai exact, comerciantii si persoanele care se ocupa de publicarea reclamei data de comerciant (advertiser). In Romania, serviciile de acest gen, sunt majoritatea minciuni, DA, bine zic! Majoritatea sunt minciuni si am sa va dau exemple. Daca inca nu ati accesat un website de filme online si doriti sa testati, o puteti face oricand. Am optimizat diverse site-uri de acest gen, nu prea poti sa vezi un film in liniste datorita reclamelor venite de pe site-uri care platesc pe numarul de click-uri. Exista reclame care au un buton de "cancel", adica – nu ma intereseaza si totusi, la accesarea buton-ului, se deschide o alta pagina, chiar deranjant si rusinos din partea lor. Acest mod de reclama se mai numeste si "reclama fortata", un fel de link miciuna pe optiunea cancel.

Putem spune ca Marketing-ul Afiliat, se suprapune cu alte metode de promovare online, pentru ca practic, se utilizeaza aceleasi metode de publicitate online numai ca nu folosesc metodele naturale, folosesc metode platite. Problema intervine cand site-ul este accesat de persoane carora li se impune sa deschida o anumita pagina. Daca folositi astfel de servicii, nu trebuie sa puneti accent pe trafic, trebuie sa puneti accent pe contractele facute sau pe numarul de vanzari. Afiliatii, (persoanele care sunt platite pentru promovarea serviciului oferit de site-ul meu), folosesc metode care nu sunt tocmai normale, nu prea au interes sa promoveze ce platesc eu, au interes sa incaseze bani si atat, ori Marketing Afiliat, nu inseamna asta!

Înapoi sus