Sari la conținut

Magazine Online – Magazine Virtuale

Ingineria programarii si magazinele virtuale

Magazine Online – Site-urile Web, sunt create incepand cu cele mai simple formulare de comanda si pana la site-urile sigure, profesionale, de comert electronic. Exista o foarte mare diferenta intre site-urile statice HTML si cele dinamice pentru care se utilizeaza un limbaj de programare cum ar fi PHP si o baza de date MySQL.

Exista cateva platforme gratuite (CMS), pe care se poate dezvolta un magazin online, cum ar fi CS-Cart, Magento, Prestashop, WordPress, Joomla, etc. Pentru toate aceste platforme trebuie sa ai cunostinte de SEO si design Web. Magazinele online, nu sunt ca cele de la coltul strazii, exista foarte multe puncte care trebuiesc discutate cu specialisti in acest domeniu, de la securitate si pana la eliminarea riscurilor reprezentate de concurenta. Daca magazinul Dvs., online este in pas cu evolutia, puteti asigura competitivitatea companiei si cresterea bugetului.

Nu trebuie sa uitam ca pentru un magazin online depindem de niste software si aici ma refer si la serverul unde va fi hostat site-ul Dvs. Foarte multe persoane nu stiu sa testeze un server, securitatea acestuia si viteza cu care se incarca un site Web, hostat pe acel server.

Exista platforme care au nevoie de resurse speciale, cum ar fi Magento, pentru care trebuie sa ai servere profesionale si un spatiu mai mare alocat la procesor. Cu siguranta sperati ca magazinul Dvs., online va fi din ce in ce mai solicitat si pentru acest lucru trebuie dezvoltat pentru a face fata cerintelor. Foarte multe website-uri, au avut pierderi mari din cauza modificarilor majore, a pierderii link-urilor, pentru ca nu au ales de la bun inceput o platforma buna sau nu au configurato profesional.

Pentru site-urile de dimensiuni mici si mijlocii nu este o problema reconfigurarea, pentru ca se bazeaza in general pe continut static (pagini Web, etc.), la magazinele online cantitatea de continut dinamic creste foarte repede si baza sau bazele de date se maresc, ajungand uneori si la sute de Mb, riscand blocarea sistemului.

Dupa cum vedeti, nu este foarte usor sa creezi si mai ales nu este usor sa mentii si sa dezvolti un magazin online. Puteti discuta cu persoane capabile care sunt specialisti in ingineria programarii, pentru a va da detalii despre dezvoltarea unui magazin online.

Înapoi sus