SERVICII DE OPTIMIZARE SEO
Serviciul de optimizare SEO, se referă la partea tehnică a website-ului, serviciu care trebuie aplicat dupa partea de web design. Noi vom optimiza imaginile din site-ul Dvs., fişierele CSS şi JavaScript, tag-urile H1, H2, descrierile, titlurile şi vom echilibra conţinutul paginilor pentru o densitate cât mai bună a cuvintelor cheie sau expresiilor.

Magazin Online – Magazin Virtual

Magazin Online – Magazin Virtual

Magazine Virtuale


Magazine Online, sau magazine virtuale – la ora actuală exista foarte multe website-uri de comerţ electronic pe majoritatea domeniilor de activitate şi numărul lor este în creştere. Există site-uri de comerţ electronic care fac vânzări numai online, unele au produse pe care le vând online sau din magazin şi altele care vând doar online, produsele altor companii.

Crearea unui magazin online profesional, este un lucru destul de greu şi care necesită cunoştinţe de programare avansate. Astăzi, majoritatea magazinelor online se dezvoltă pe platforme gratuite gen Magento, Prestashop, Joomla, CS-Cart, X-Cart, etc. Firmele sau companiile de Web Design, care dezvoltă astfel de website-uri, nu explică clienţilor care sunt posibilităţile de optimizare şi promovare sau funcţionalitate la alegerea unei opţiuni „Enterprise” de exemplu şi aici mă refer la Magento.

Este foarte adevarat, preţurile pentru o versiune profesională la fiecare platformă sunt în general foarte mari. Dacă fac referire la platforma Magento, care din punctul meu de vedere este o platformă foarte slabă, preţul pentru versiunea „Enterprise”, o versiune personalizată, poate ajunge sau depăşi suma de 200.000, de Euro! Persoanele sau dezvoltatorii acestei platforme, sunt puţin bolnavi din punctul meu de vedere, astea chiar nu sunt preţuri.

CE AR TREBUI SĂ ŞTIM DESPRE UN MAGAZIN ONLINE

Dacă înca nu aţi citit pagina „Despre Noi”, vă putem spune că suntem o agenţie de Web Design, din Alba Iulia. Cu ceva timp în urmă, am fost sunaţi de o companie care vinde bijuterii din argint. Compania respectiva are magazine de prezentare în România şi un magazin virtual dezvoltat pe platformă Prestashop.

Website-ul a fost dezvoltat de o persoana sau firmă din Alba Iulia. La testele făcute de noi, am observat că era o simplă instalare de Prestashop, cu o tema gratuită din pachetul de instalare al acestui CMS. Acest serviciu nu poate lua mai mult de 4-5 ore, unui profesionist şi aici mă refer şi la partea de categorii. Cu siguranţă preţul final a fost de peste 700 de Euro şi mă intereb, câte astfel de website-uri au dezvoltat aceste sau, această persoană pâna acum!

Există foarte multe companii care au la conducere persoane fără educaţie în Web Design, sau SEO şi este perfect normal, nu ai cum să le ştii pe toate, fiecare cu meseria lui. Problema gravă este că afacerea dezvoltată online, nu poate avea succes cu un website slab şi din start, banii investiţi sunt pierduţi. După ceva timp, ajungi la concluzia că investiţia făcută în magazinul Online, nu aduce nici un venit şi nici nu are cum, concurenţa fiind destul de mare pe majoritatea domeniilor de activite.

OPTIMIZAREA ŞI STRUCTURA SEO, A UNUI MAGAZIN ONLINE

Optimizarea si structura SEO, a unui magazin Online
Dacă înca nu ştiţi, un magazin Online, trebuie să aibă o structură SEO profesională şi o optimizare impecabilă. Website-urile concurente au vechime, sunt optimizate de profesionişti în acest domeniu şi se investesc bani mulţi în reclamă şi SEO. Nu aveţi cum să atingeţi prima pagina Google, cu un website slab, este chiar imposibil.

Există companii care oferă servicii SEO, de optimizare sau promovare, care garantează prima pagină Google! Da, poate au neamuri acolo însa, puţin probabil! Totuşi, acest lucru este posibil pentru că fac forţări de promovare, partea rea din SEO, care ţine foarte puţin, rezultatele bune vor fi vizibile câteva zile sau săptămâni apoi, site-ul dispare din rezultatele organice sau este banat de Google.

În articolul viitor, vom discuta de structura unui magazin online şi partea de optimizare on-page, partea tehnică a website-ului, care din punctul nostru de vedere este cea mai importantă înainte de punerea online a website-ului.

Optimizare SEO
office@opti-seo.ro

Dorel Tanase - specialist in optimizare si promovare pentru motoarele de cautare. In domeniul SEO, din anul 2004. In anul 2007, am inceput sa creez pagini Web, in HTML si am urmat cursul dezvoltarii Internet-ului, cu toate CMS-urile aparute noi, incepand cu Mambo, Joomla, WordPress si apoi celelalte CMS-uri. Website-uri de vizitat: http://computerscom.ro, http://web-design.co.com, http://on-seo.co.uk

1Comentariu
 • Madalina David
  Adaugat la 22:29h, 03 februarie Răspunde

  Stimati domni,

  As dori sa va solicit oferta dumneavoastra pentru achizitionarea si punerea in functiune a unui site pe platforma CS Cart cu urmatoarele specificatii:

  Functionalitati esentiale ale siteului
  Update stoc din data feed automat
  Produse cu variante (vom comercializa produse de arta sit imp liber, unde variantele de produs constau in variatii de culoare; exemplu de afisare a variantelor: dickblick.com/products/blick-matte-acrylics/ )
  Import automat de date produse si preturi prin fisier csv
  Plata card
  Integrare awb (fan curier)
  Integrare retele socializare
  Integrare Google Analytics si Webmaster Tools
  Versiune mobile
  Va rog sa detaliati urmatoarele costuri:
  Cost achizitie platforma, urcare pe server si toate serviciile associate pana la functionare
  Hosting (pe serverul dumneavoastra sau al clientului)
  Casute email (3)
  Cost mentenanta (preferabil la proiect sau pe ore, nu abonament lunar)
  Astept cu interes raspunsul dumneavoastra. Nu ezitati sa ma contactati in cazul in care aveti nevoie de mai multe detalii (prefer comunicarea pe email in aceasta faza).
  Va multumesc.

  Cu stima,
  Madalina David

  Mobil 0723 169431

Adaugati un comentariu la acest articol