skip to Main Content

Limitare upload pe Server

Limitare Upload pe Server

Limitare upload pe Server – Serverele de hosting din Romania, sau din alte locatii, sunt create de diversi specialisti in Linux, sau alte sisteme de operare. Setarile se fac si in functie de experienta celui care seteaza serverul respectiv sau chiar dupa parerile celui care detine acel server, fie firma de hosting sau persoana. In general, firmele de hosting au angajati care opereaza pe servere si majoritatea sunt pe Linux.

O problema des intalnita este limitarea fisierelor de upload, majoritatea persoanelor care configureaza serverul lasa setarile implicite cu care se instaleaza serverul si mai exact, o limita de upload de numai 2 Mb. Daca cumva folosesti o platforma Joomla si doresti instalarea unei componente care depaseste 2 Mb, ai sa primesti o eroare si nu stii de unde vine. In functie de varianta Joomla folosita, eroarea va fi alta. Incepi sa te scarpini in cap si sa gasesti o solutie, cauti pe Internet (prietenul Google), insa nu stii ce sa cauti. In general, dezvoltatorii de componente sau module Joomla, atentioneaza ca ar trebui sa nu ai limita de upload pe server.

Problemele pot veni si de la incarcarea unui fisier care depaseste 2 Mb, nu numai de la componente. Pentru rezolvarea acestor probleme, exista fisierul .htaccess, in care se pot aduce forte multe setari si imbunatatiri pentru site-ul tau. Daca in cPanel, am controlat setarile PHP si limitarea este intr-adevar la 2 Mb, va trebui sa adaugam urmatorul cod in fisierul .htaccess:

php_value upload_max_filesize 15M
php_value post_max_size 15M

Limitarea facuta de mine este de 15 Mb, Dvs., puteti seta dupa nevoi. Voi incerca in urmatoarele articole, sa prezint cat mai multe setari de .htaccess, care cu siguranta sunt de ajutor pentru dezvoltatorii de site-uri. Exista si o alta posibilitate de limitare upload pe server, cu adaugarea unui fisier php.ini, numai ca este un pic mai complicat.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top