Magazin online, cele mai mari provocări în lumea comerțului digital. Industria comerțului electronic se dezvoltă…
Instalare si configurare Filezila
Instalare si configurare Filezila – exista foarte multe persoane care au site-uri Web si nu stiu sa foloseasca un client FTP. Pentru urcarea fisierelor pe un server, avem nevoie de un soft care sa faca acest lucru. Inainte sa prezentam Filezila, va trebui sa stim ce inseamna FTP. FTP vine de la “File Transport Protocol”, sau mai pe romaneste, protocolul care se ocupa de transmiterea fisierelor. Exista soft-uri de genul acesta care necesita licenta, un utilizator normal nu are nevoie de asa ceva, o alegere buna fiind Filezila.
In primul rand va trebui sa descarcam in calculator Filezila – Descarcati Filezila Instalarea este foarte simpla, trebuie numai next si programul nostru este instalat. Pentru acces pe server, va trebui sa avem un user si o parola. Majoritatea firmelor de hosting folosesc cPanel, se poate lucra si de acolo insa, este mult mai simplu cu Filezila.
Interfata acestui client FTP, este foarte simpla si usor de utilizat. Pentru conectarea pe server, folositi user-ul si parola de la host. La Host: – va trebui sa puneti ftp.romania-seo.ro (site-ul Dvs), la Username: – numele de utilizator si apoi parola dupa care click pe Quickconnect.
INSTALARE SI CONFIGURARE FILEZILA – DETALII
Dupa ce instalarea a fost facuta, va trebui sa salvam calea catre server, user-ul si parola. Accesati File, Copy Current Connectio to Site Manager… si apoi va trebui sa dati un nume conexiunii, de exemplu “Serverul Meu”. La urmatoarea conectare pe server, accesati File, Site Manager si dublu-click, pe numele ales de Dvs.
Fisierele site-ului Dvs., se vor gasi in folderul public_html, accesati acel folder si cu drag and drop, puteti urca pe server ce doriti. Cand ati apelat la o firma hosting, a trebuit sa faceti inregistrarea pe un nume de domeniu. Sa presupunem ca am inregistrat domeniul romania-seo.ro. Fisierele acestui domeniu se vor gasi in folderul public_html. In cazul in care veti mai adauga un domeniu, fisierele se vor gasi in public_html/nume-de-domeniu-nou.ro.
Crearea unui folder sau modificarea permisiunilor pe fisiere, se va face cu click-dreapta de unde se va alege optiunea dorita. In cazul in care am accesat un folder din public_html, revenirea se va face pe cele doua puncte cu dublu-click. Vom reveni cu un material video despre instalare si configurare Filezila insa, sunt sigur ca materialul respectiv va va ajuta sa rezolvati aceasta problema.