Sari la conținut

Google Penguin – Aveti site-ul penalizat?

Dupa fiecare actualizare venita de la Google si in special Panda si Google Penguin, nu putem spune ca SEO va muri, din contra, incercam sa gasim motivele pentru care un website a fost penalizat si tot o data solutii. Suntem constienti ca unii webmasteri fac SPAM cu site-urile lor insa, aceasta actualizare de Penguin, a facut foarte multe greseli. Din punctul meu de vedere, este imposibil ca lucrurile sa ramana asa, in foarte scurt timp se va face o alta actualizare de Penguin si cred ca lucrurile vor reveni la normal pentru site-urile afectate pe nedrept.

Ati fost afectat de Penguin?Foarte multe din rezultatele organice din aceste zile sunt total eronate, exista site-uri care intr-adevar fac SPAM si nu au coborat inca, acest lucru arata ca Google Penguin, nu este inca finisat cum trebuie. Oricine isi poate da seama de un website slab, mai ales daca este pe domeniul lui de activitate. Trebuie sa stim ca partea de SEO, la un website este inca o parte solida si persoanele care incearca sa manipuleze motoarele de cautare vor avea de suferit prin disparitia din rezultatele organice. In speranta ca Google Penguin, va fi updatat cat mai curand si greselile majore vor fi rezolvate, nu putem spune decat “asteptati”, continuati sa adaugati continut si nu fortati mana Google, inca nu stim exact ce va fi si algoritmul Penguin inca lucreaza.

De asemenea, incercati sa modificati titlurile si descrierile paginilor daca acestea nu sunt unice si nu folositi o densitate mare pe expresiile cheie. Ce credem ca avantajeaza un website sa apara in rezultatele organice pentru expresiile sau cuvintele cheie promovate:

  • Validarea site-ului XHTML, HTML5 si CSS
  • Utilizarea atribut-ului “alt”, pentru imagini
  • Structura de link-uri intre pagini si articole
  • Adaugare de continut proaspat si relevant
  • Utilizati retelele sociale – Google Plus, Facebook, Twitter, etc.
  • Daca faceti inscrieri in directoare Web, folositi titluri si descrieri diferite
  • Daca folositi platforma WordPress, Joomla, Drupal, etc., sau orice site cu posibilitati de adaugare Tag-uri, nu faceti abuz.
  • Incercati sa adaugati descrieri si titluri unice la categorii (daca aveti posibilitate daca nu, mai bine nu dati voie motoarelor de cautare sa indexeze aceste categorii)

Indiferent cat de mult a fost afectata firma Dvs., din cauza acestui nou algoritm, va trebui sa evaluati daunele si sa gasiti solutii pentru iesirea din acest impas. Google, va face modificari tot timpul, nu stim la ce sa ne mai asteptam in perioada urmatoare. Citeam undeva ca google a raportat in anul 2010, peste 500 de modificari in algoritmi, este clar ca acest lucru se intampla tot timpul. Versiune de Panda 3.5, are mai mult de un an, de cand a fost lansata versiunea “copil”, Panda si tot timpul au existat site-uri intrate in Google Dance. Problema este ca Google Penguin, a fost facut din topor, nefinalizat si pus pe distrugere.

 

Înapoi sus