Sari la conținut

Extensii Firefox

Extensii Firefox

Extensii Firefox – fiecare developer are propriul index de extensii pentru diferite browsere. Aceste extensii ne ajuta sa localizam calea catre imagini, codurile CSS, sau HTML, ne ajuta sa optimizam un site, sa stim ce Page Rank are o anumita pagina si multe alte date de ajutor pentru dezvoltarea sau optimizarea unui website. In general eu lucrez cu Firefox, un browser pentru care gasesti extensii gratuite de mare ajutor. Nu pot spune ca CHROME, OPERA, sau alte browsere nu sunt bune insa, din punctul meu de vedere, Mozila Firefox, ramane lider pentru developeri.

Un website trebuie testat in majoritatea browserelor importante pentru ca pot aparea probleme, mai ales la Internet Explorer, care a creat foarte multe probleme la afisarea paginilor Web. De la versiunea 7.0, Internet Explorer a inceput sa fie browser si cu toata sinceritatea spun ca foarte multe probleme au existat. Extensiile pentru Firefox, se utilizeaza in functie de nevoi, nu poti instala ce nu folosesti pentru ca browserul va lucra destul de greu. Daca nu sunteti un dezvoltator de pagini Web, va sugerez sa folositi Chrome.

EXTENSII FIREFOX UTILE

  1. Firebug – O extensie cu multe facilitati sub care se instaleaza si Page Speed, de la Google. Se poate edita CSS, HTML, poti vedea calea catre imagini sau liniile de cod CSS.
  2. HTML Validator – Validarea site-ului este foarte importanta pentru promovare. Puteti vedea daca site-ul sau paginile din site sunt valide. Veti avea o iconita instalata in partea dreapta-jos.
  3. Seo Quake – O extensie pentru SEO, foarte indicata pentru dezvoltatorii de site-uri Web.
  4. SEOpen – Pentru optimizarea unui site Web, va trebui sa folosim diverse extensii care ne ajuta sa nu mai pierdem timp. Vom avea date despre Google, Yahoo, Bing, etc.
  5. LinkChecker – Verifica link-urile invalide. In acest mod stim care link-uri sunt moarte.
  6. QuickRestart – Adauga un buton de restart FIREFOX. Este foarte rapid si util.
  7. Web Developer – O extensie Firefox, fara de care eu nu as putea lucra rapid. Este un avantaj foarte mare pentru webdesigneri si persoane care se ocupa de SEO.

Articole SEO

Înapoi sus