Sari la conținut

Din nou despre Google Penguin

Google PenguinSe pare ca situatia cu Google Penguin, este mult mai grava decat pare. In toata lumea s-a pornit o adevarata revolta impotriva acestui pinguin, forumurile sunt pline, pe bloguri sunt zeci de miii de comentarii impotriva acestui pinguin. Exista companii care deja trimit angajatii acasa, firme mici sau persoane care au ramas fara venituri si lucrurile se pare ca se mai inrautatesc.

O foarte interesanta schimbare in algoritmul Google, ceva nu este in regula si cred ca a fost facuta doar pentru a face balamuc in Internet. Google Penguin, nu are la baza optimizarea SEO, se pare ca Google, uraste SEO si vad acest lucru foarte clar. Pana nu demult Matt Cutts, dadea explicatii despre optimizarea unui articol sau a unei pagini si intreba cam asa:

  • Ai un titlu relevant?
  • Exista descriere relevanta?
  • Ai imagini optimizate si descriere “alt”?

…hei hei, se pare ca nu este chiar asa! Cu doua zile in urma am publicat un articol despre Google Penguin, care are titlu, descriere, cateva cuvinte cheie, URL  normal, imagine cu descriere “alt”, intr-un cuvant este destul de optimizat. Iata ca acest articol nu apare in cautarile organice, culmea, apare in prima pagina Google, categoria in care a fost adaugat articolul. Titlul categoriei respective nu are legatura cu articolul postat, descrierea la fel, ce sa cred? Google nu mai vrea optimizare SEO, vrea sa scrii si atat ori din punctul meu de vedere este o mare eroare.

Din cauza optimizarii bune, site-ul nostru a disparut din cautari pentru diverse expresii. Nu avem exces de cuvinte cheie, nu facem SPAM, nu avem link-uri ascunse si totusi am fost atinsi. Google nu vrea sa stii optimizare SEO, vrea doar sa apelezi la serviciile lui de reclama si atat, ori asta nu se poate, este prea de tot. Site-ul nostru a devenit cobai acum, incercam sa vedem ce ii place. Culmea este ca pe Yahoo si Bing, pentru expresiile de promovare avem primele locuri si asta este bine.

Înapoi sus