Cursuri, conținut principal
Servicii de optimizare SEO

Cum aflu daca am fost afectat de Penguin

Website-urile care au suferit din cauza Google Penguin, nu se vor recupera daca nu se identifica motivul si nu se remediaza. Motivele penalizarii pot fi destul de multe insa, este indicat sa le remediem pe cele mai grave. Am observat in ultimele trei zile, ca la orice modificare in titlul si descrierea paginii de start, reindexarea se face urgent, spun „pagina de start”, pentru ca doar acolo am facut modificari si doar pagina de start a fost afectata de Penguin. Dupa cum scriam intr-un articol despre Google Penguin, site-ul Romania SEO, a devenit cobai. Daca tot a fost afectat de Penguin, incercam sa vedem ce se intampla daca facem modificari si cat de repede se reindexeaza. Ieri, 16.05.2012, am modificat titlul paginii de start si astazi am avut o scadere de 157 de pozitii pentru una din expresiile promovate. Dupa cum se vede, Google Penguin lucreaza tot timpul.

Cum aflam daca site-ul nostru a fost penalizat!

Penalizare PenguinIn primul rand veti vedea o scadere brusca a trafic-ului, studiati Google Webmaster Tools, sau alt sistem de statistica daca aveti. Tot in Webmaster Tools, puteti studia raportul de link-uri. Daca exista site-uri de la care primiti foarte multe link-uri, cu siguranta sunteti sau veti fi penalizat. Daca aveti link-uri cumparate, puteti foarte bine sa trimiteti un email persoanei care se ocupa de site in care sa specificati scoaterea link-ului sau link-urilor cu probleme.

Este foarte indicat sa folositi un tabel in care sa scrieti toate site-urile de la care ati cumparat link-uri si site-urile de la care vin prea multe backlink-uri. Aveti mai jos un exemplu pentru care site-ul Romania SEO, a fost penalizat.

Eliminare Backlink

De la cele doua site-uri – pcalba.ro si allinfo.ro, vin link-uri foarte multe si acest lucru este penalizat de Google. Cu site-ul PcAlba.ro, am rezolvat problema pentru ca este unul din directoarele noastre, celalalt site nu mai exista si Google, le va scoate destul de tarziu. Cel mai important la Google Penguin, este faptul ca algoritmul este de actualizare, modificarile in site sunt catalogate foarte urgent. Matt Cutts, spunea intr-un interviu ca daca a fost eliminata partea considerata SPAM si site-ul nu isi revine, alegerea cea mai buna este schimbarea numelui de domeniu. Nu stiu cu cata usurinta sau raspundere a spus acest lucru insa, pe mine ma deranjeaza foarte tare, cum sa renunt?

Acest Articol are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus