Skip to content

Ce este Bounce Rate?

Ce este Boune RateBounce Rate – este destul de greu sa explici la telefon ce inseamna Bounce Rate, sau alte detalii despre anumite servicii oferite de Google. Acesta este motivul pentru care noi creem cate un articol in care explicam ce inseamna SEO, ce inseamna optimizare, promovare, etc. Chiar astazi am fost intrebat de un client ce inseamna Google Plus One, a fost foarte simplu, am trimis un email cu link-ul catre articolul respectiv si persoana a inteles, chiar a si pus in aplicare.

Din punctul meu de vedere, Bounce Rate este destul de greu de controlat. Google, pune accent pe acest lucru pentru ca Bounce Rate, arata de fapt cat de interesant este site-ul nostru, cat timp stau vizitatorii pe site. Pentru ca cifra noastra afisata in Google Analitics, sa fie buna adica sub 50%, daca se poate, va trebui sa avem in primul rand grija de continutul publicat pe site. Exista site-uri care practic nu au cum sa tina un utilizator pe site din cauza structurii proaste. Daca ai un website de prezentare a firmei tale, va trebui obligatoriu sa oferi ceva vizitatorului, ceva interesant care sa poata fi citit.

CUM TINEM UTILIZATORII PE SITE?

Google Analytics, ofera foarte multe date si statistici despre site-ul tau. Poti vedea care pagina sau articol este cel mai citit. Sa presupunem ca am creat un articol despre Google Plus One si doresc ca vizitatorii mei sa citeasca acel articol, voi duce un link catre acel articol (din continutul articol-ului respectiv), oamenii sunt curiosi sau poate chiar ii intereseaza. In acest mod, nu va parasi site-ul, va citi si un alt articol sau pagina interesanta. Este foarte indicat ca la finalul articol-ului, sa oferi alte resurse, link-uri in care sa explici – " Nu esti curios sa stii cum testezi un site?" Persoanele care acceseaza site-ul nostru trebuie sa fie informate, nu cu tot felul de reclame enervante. Pe mine sincer ma deranjeaza si cand apare o fereastra cu solicitare de abonare la newsletter, daca doresc acest lucru, voi cauta singur. Puteti oferi vizitatorilor un baner in partea de jos a paginii, in care sa dai posibilitate de abonare la newsletter.

In data de 26 Octombrie 2011, website-ul Romania-SEO.ro, va face trei luni de cand este pus online. Este adevarat, am adaugat articole SEO aproape zilnic, am publicat in retele sociale si am creat o structura de link-uri intre articole si pagini, care ajuta la promovarea site-ului. Dupa doar trei luni, avem urmatoarele realizari:

  • Page Rank 6
  • Alexa Rank 277.100
  • Bounce Rate in data de 19.10.2011 – 28.33%

O Domnisoara draguta explica ce inseamna Bounce Rate, este chiar interesant de urmarit, pe mine ma amuza modul ei de prezentare, chiar draguta Domnisoara!

Articole interesante:

Back To Top