Skip to content

Blog SEO

Blog SEO – Te reprezinta ?

Blog SEO

Blog SEO – o expresie destul de cautata ! In Internet, sunt foarte multe blog-uri care prezinta servicii, produse, sau portofolii. Aceste blog-uri sunt in general pe platforme gratuite si dupa parerea mea, 80%, sunt create in WordPress. Majoritatea persoanelor care creaza aceste blog-uri, nu stiu ce inseamna un blog SEO si nu este de condamnat, fiecare cu meseria sau business-ul lui. Pentru ca noi ne ocupam de acest domeniu si ma refer in special la optimizarea si promovarea site-urilor sau a blog-urilor, putem ajuta persoanele care doresc sa stie cat de bine optimizat este un blog.

Am sa dau cateva detalii despre optimizarea unui blog si mentionez ca persoanele care detin blog-uri pe Blogger , nu pot optimiza asa cum ar trebui, nu au acces in cod sursa sau pe server, au numai ce li se ofera, o posibilitate gratuita prin care pot promova un serviciu, un produs sau de ce nu, o anumita persoana. Din punctul meu de vedere este OK insa, se poate si mai bine. Bun, haideti sa vedem cum se poate crea un blog cu investitie minima:

  • Testam expresia sau cuvantul cheie pe care dorim sa il promovam si aici voi da ca exemplu "blog SEO"
  • Mergem si cautam daca domeniul este liber – pentru site-urile .ro aici: RoTLD , iar pentru domeniile .com aici: Active Domain , am dat exemplu acest site, pentru ca de aici am cumparat in jur de 30 domenii com, org, info, etc. si sunt multumit de pret.
  • Hosting – va trebui sa hostam site-ul undeva ! Aici alegem TLH , au servere profesionale si sunt o firma serioasa. Preturile sunt mici si serviciile foarte bune, chiar foarte bune !

Ce am platit pana acum si ce avem !

  • Domeniul "seo-blog.com" , costa 9 Dolari pe an insa, nu este indicat sa cumperi un domeniu pe un an, nu prea te baga in seama motoarele de cautare.
  • Domeniul "seo-blog.ro" costa cam 180 RON si este pe viata, asta in cazul in care optam pentru un domeniu .ro.
  • Hosting – un pachet minimal, chiar nu mai are importanta pretul, este destul de mic si suficient pentru nevoile noastre.

Pe ce platforma dezvoltam site-ul !

Eu as alege WordPress , este simplu, iubit de Google, usor de optimizat si promovat. Website-ul nostru este dezvoltat pe platforma Joomla, dar in general folosim WordPress. Perfect, trecem la treaba si instalam, adaugam categorii, pagini, articole. In cateva ore avem un site ieftin si putem prezenta serviciile sau produsele noastre. E greu ? Eu zic ca nu ! Oricum, daca aveti probleme in configurarea sau instalarea platformelor, noi va putem ajuta gratuit ! Aici incheiem subiectul "seo Blog" si asteptam sa ne contactati daca aveti sugestii sau probleme.

Back To Top