Sari la conținut

Atentie la Imagini – Descrierea ALT

Penalizarile primite de la Google, au venit si din cauza descrierilor “alt”, ale imaginilor adaugate in site. Stim foarte bine ca o imagine trebuie sa aiba o descriere “alt”, un mod de promovare a expresiilor cheie importante. Persoanele care folosesc Joomla, WordPress, sau diverse scripturi pentru magazine online, instaleaza plugin-uri sau module care adauga automat la imagini o descriere. Descrierea este stabilita de webmaster si in general se utilizeaza o expresie importanta.

Descrierea ALT la ImaginiAlegerea unei astfel de proceduri este total gresita, Google penalizeaza site-urile care folosesc aceasi descriere la link-uri sau imagini. In cazul in care site-ul Dvs., genereaza thumbnail si nu poate lua descrierea din titlu, este indicat sa adaugati in codul PHP, o optiune la imagine, adica sa existe codul de descriere dar sa fie gol – <img width=”300″ height=”151″ alt=”” src=”/imagini/prezentare-magazin-online.jpg”>

Daca in codul de adaugare a imaginii nu exista optiunea de “alt”, veti avea o eroare la validarea site-ului in XHTML sau HTML5. Nu toate template-urile sunt optimizate corect si foarte multe au lipsuri sau erori de cod. Acest lucru tine de partea de optimizare a site-ului care se face in general dupa terminarea design-ului si a structurii de pagini.

Înapoi sus